Verandering is de enige constante

In de verzekerings- en expertisemarkt is een sterke verandering gaande. Consumenten nemen het voortouw. Bewust en onbewust. Gestimuleerd door de overheid maar ook door het verleden. De wereld verandert continu. De veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Maar ruimte geven aan veranderingen is niet allemaal onze grootste kracht.

De Griekse filosoof Heraclites zei het destijds al; ‘Verandering is de enige constante’. Alles veranderd in de wereld, en zo ook ons vakgebied. Die veranderingen zijn een gegeven, net als het feit dat ze altijd blijven komen.

Lang is het relatief rustig geweest en kabbelde de verzekerings- en expertisemarkt rustig voort. Maar plotsklaps kwamen er toch ‘grote’ veranderingen. Nu lijkt het alsof deze veranderingen elkaar steeds sneller en sneller opvolgen. Een beeld dat overal in de wereld zichtbaar is. Reken er maar op dat het in de toekomst nog sneller zal gaan.

Volgens de Griekse filosoof zou het ruimte geven aan veranderingen een constante moeten zijn in ons gedrag om te kunnen overleven. Immers dat alles veranderd, is een feit.

Alleen daar gaat het nu vaak mis en worden de wenkbrauwen gefronst. Om te overleven willen velen juist niet veranderen en klampen zich vast aan het reeds bekende en bestaande. Dit terwijl anderen al gestart zijn met het onderzoeken van het nieuwe of nog sterker het ontwikkelen van eigen innovaties.

De platenmaatschappijen willen u nog Compact Discs in de maag splitsen terwijl Spotify alle ruimte creëert en muziek streaming aanbiedt. Skype en Whatsapp bieden spraak en berichten gratis aan terwijl KPN voornamelijk moeite steekt in het blijven verkopen van belminuten en sms’jes. Polaroid, Kodak, Zo zijn er nog tientallen voorbeelden te bedenken.

Ook voor de markt van contra-expertise gaat bovenstaande vergelijking sterk op. De ‘oude’ garde doet zijn uiterste best om de bestaande propositie te bewaken door medestanders te verkrijgen in de overtuiging dat de huidige veranderingen slecht en ongewenst zouden zijn.

Daarnaast proberen de conservatieve intermediairs en verzekeraars om verzekerden te overtuigen van een beeld van 10 jaar geleden. Maar tijden veranderen. Verzekerde kiest zelfbewust, maakt gebruik van zijn rechten en wil zelf het voortouw hebben in de schaderegeling.

Graag wil ik hen vragen die de schoen past, trekke hem aan. Accepteer nu toch eens die verandering en verken het. Neem deel en wees geen Don Quichot. Vroeger was vroeger en normaal is niet normaal. De ontwikkelingen gaan snel. Je moet in beweging blijven. Sluit je aan, want de enige constante is de verandering.

Klaas Coolen

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

Brand door wasdroger

De wasdroger is een van de grootste veroorzakers van brand onder de elektrische apparaten. De combinatie van droge, warme lucht met stof en… Lees meer

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×