“Dan komt de brandweer en vanaf dat moment word je geleefd…”

Midden in de nacht horen ze een harde knal. In eerste instantie denken Roel en Anja van As aan vuurwerk. Maar bij een blik uit het raam zien ze allemaal vlammen en beseffen ze dat het goed mis is. Met ervaring als BHV-er, gaat Roel meteen in een gecontroleerde regelmodus. Zoals hij zelf vertelt: “Iedereen wakker maken, het huis uit, 112 bellen en kijken of de buren ook al buiten waren. Dan komt de brandweer en vanaf dat moment word je geleefd...”

“We voelden ons door jullie gehoord, dat gaf veel steun”

  • Roel en Anja van As
  • Contra-expertise bij brandschade

“Er stond hier op een gegeven moment 27 man af te wassen, te drogen, te tillen en te sjouwen.”

De dagen na de brand staat de hele buurt klaar om familie Van As te helpen. Mensen kwamen zichzelf aanbieden om mee te helpen met uitruimen. Zoals Anja trotst vertelt: “Er stond hier op een gegeven moment 27 man af te wassen, te drogen, te tillen en te sjouwen. Zelfs de buurvrouw van 87 wilde per se wat doen. Zij heeft toen uiteindelijk voor iedereen die hier aan het helpen was macaroni gekookt. Het was echt een hart onder de riem.”

Eerst inventariseren, dan slopen

De heer en mevrouw Van As schakelen Coolen Expertise in als hun contra-expert. “We hebben erg veel steun aan jullie gehad. Niet alleen in praktisch oogpunt met het schaderegelen. Maar we voelden ons door jullie vooral gehoord en daar hebben we echt heel veel steun aan gehad.” Meteen vanaf het begin dat Coolen Expertise was ingeschakeld, bleek het niets voor niets te zijn geweest. De slopers wilden al vrij snel beginnen met het slopen, maar voor de schaderegeling is het belangrijk dat eerst alles goed geïnventariseerd is. Wanneer het eenmaal weg is, kun je niet meer laten zien wat er was. Zoals Roel zelf daarover zegt: “Toen was ik al zo blij dat we jullie ingeschakeld hadden!”

Anja vertelt ook dat ze het in de tijd na de brand echt moeilijk had: “Er moesten zoveel nieuwe dingen gekozen worden, zoveel besluiten genomen worden. En dat terwijl je langzaam beseft dat het oude nooit meer terugkomt. Ik had daardoor een beetje desinteresse. Het maakte mij allemaal niet zoveel uit. En soms werd ik er zelfs een beetje opstandig van.”

Huis met een ziel

Inmiddels is het ruim twee jaar later wanneer we de familie Van As weer bezoeken in hun nieuwgebouwde huis. Trots worden we rondgeleid en vallen er veel ‘ooo’s en aah’s’. Het is werkelijk prachtig geworden. “Natuurlijk zijn we heel blij met alle nieuwe spullen. Maar toch zouden we liever ons oude huis van voor de brand terug hebben. De nieuwe keuken is prachtig, maar mijn oude keuken met haar rafelrandjes was toch mooier. We hadden dat huis door de jaren heen helemaal zelf gemaakt zoals het was. Het had een ziel, er waren talloze herinneringen. Nu is alles nieuw en moet de ziel echt nog komen. Dat zal echt nog wel een paar jaar duren.” Om toch ook dit nieuwe huis meer ‘eigen’ te maken, heeft Anja alle muren zelf behangen. “Dat was fijn om te doen, daardoor kreeg ik ook wat meer gevoel bij dit huis.”

Voor de brand waren Roel en Anja net op vakantie geweest. Op vakantie hebben zij een mooi kunstwerk gekocht voor aan de gevel van het huis. Mooie zwaluwen. Zij hadden de zwaluwen één dag voor de brand opgehangen… Hierover vertelt Anja: “Gelukkig zijn ze bewaard gebleven en hebben we ze voor de sloop er nog af kunnen halen. Deze week, na twee jaar, hebben we de zwaluwen weer teruggehangen. Dat vond ik best spannend omdat de vorige keer de dag erna de brand was. Maar deze keer kwam er gelukkig geen brand en ze hangen nu mooi op het nieuwe huis. De cirkel is rond.”

blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×