Wat is contra-expertise?

Een contra-expert is een deskundige die je zélf inschakelt op het moment dat je schade hebt. Een expert die aan jouw kant staat, weet wat er geregeld moeten worden, je schadeclaim optimaal afhandelt én ervoor zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt.

Als je schade hebt door brand, water of storm is dat ontzettend vervelend. Vaak zal de verzekeraar dan een expert inschakelen om de schade vast te stellen. Bij een contra-expertise schakel je zelf ook een eigen schade-expert in, naast de expert van de verzekeraar. Vaak is dat een onafhankelijk expertisebureau zoals Coolen Expertise, dat geen banden heeft met verzekeraars.

Contra-expert

Een contra-expert is dus een deskundige die je zélf inschakelt op het moment dat je schade hebt. Iemand die weet wat er geregeld moeten worden, je schadeclaim optimaal afhandelt én ervoor zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt.

Een contra-expert behartigt namelijk jóúw belangen (en voorkomt dat de verzekeraar je afwimpelt). Want vergis je niet. De schade-expert die de schade namens je verzekeraar behandelt, handelt vooral in het belang van… die verzekeraar. Dan is het fijn als je kunt vertrouwen op de expertise van je eigen contra-expert. En dat deze namens jou de strijd aangaat met de expert van de verzekeraar.

Wat mag je van een contra-expert verwachten?

  • deskundig advies over de eerste stappen bij schade
  • belangenbehartiging richting je verzekeraar
  • de vergoeding waar je recht op hebt

De contra-experts van Coolen Expertise adviseren je trouwens ook over hele praktische zaken, zoals het regelen van onderdak, het veiligstellen van niet-beschadigde eigendommen en het treffen van maatregelen om je leven of je ondernemerschap weer snel op te kunnen pakken. Wij melden ons dus niet achteraf, maar slepen je vanaf dag één door deze moeilijke periode heen.

Heb je recht op contra-expertise?

Hoewel verzekeraars, Stichting Salvage (ook aan verzekeraars verbonden) en eigen schadebehandelaars je soms anders doen geloven, heeft iedere verzekerde het recht om zich vanaf het eerste moment na schade te laten bijstaan door een eigen contra-expert. Dit staat zelfs in jouw polisvoorwaarden. Je hoeft dus niet af te wachten tot de schadeafhandeling misloopt of totdat er een conflict is ontstaan. Lees meer…

Wat zijn de kosten van contra-expertise?

Omdat de kosten van contra-expertise zijn meeverzekerd (soms tot een bepaald) maximum, betaalt de verzekering de rekening van de contra-expert.  En betaal jij er dus (meestal) niets voor. Lees meer…

Coolen Expertise, geregistreerd NIVRE Register-Experts

Bij Coolen Expertise werken uitsluitend geregistreerd NIVRE Register-Experts. Het NIVRE is een onafhankelijk instituut dat de kwaliteit en deskundigheid van contra-experts borgt. Als je een NIVRE Register-Expert inschakelt, mag je er dus op vertrouwen dat deze voldoet aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en deskundigheid.

Een contra-expertise aanvragen?

Heb jij schade door brand, storm of water? En wil jij een contra-expertise aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag en vrijblijvend.

blank

Welke schade heb je?

blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×