Wanneer kan je een contra-expert inschakelen?

Na schade door bijvoorbeeld brand, water of storm is het altijd toegestaan om een eigen contra-expert in te schakelen. Dit recht staat zowel in de wet als in bijna alle polisvoorwaarden.

Het komt voor dat verzekeraars, Stichting Salvage (ook aan verzekeraars verbonden) en eigen schadebehandelaars dit ontkennen. Of je afraden een contra-expert in te schakelen. Of je vertellen dat je daar pas recht op hebt als je het niet eens bent met de schadebepaling of denkt dat die niet goed is uitgevoerd. Dit is niet juist. Zo word je doelbewust op achterstand gehouden en wordt er misbruik gemaakt van je vertrouwen. Elke consument of bedrijf met een verzekering heeft altijd vanaf het begin het recht op contra-expertise.

Lees ook: Wat is contra-expertise?

Waar moet je op letten?

Je hebt zelf helemaal de vrije hand om een eigen contra-expert in te schakelen op het moment dat jij het wilt. Je hoeft niet te wachten tot het misloopt of totdat er een conflict is ontstaan. Sterker nog, als je contra-expert vanaf het begin tot het einde van de schaderegeling meeloopt, kan deze het proces in goede banen leiden en jouw belangen als gedupeerde optimaal behartigen. Want voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. En het mooie is: contra-expertise is meestal meeverzekerd, zodat er voor jou geen kosten aan verbonden zijn.

Kies zelf je eigen contra-expert!

Als verzekerde kies je zèlf wie je inschakelt als jouw eigen contra-expert. Het is dus niet zo dat je verzekeraar of een gelieerde partijen bepalen wie je in mag schakelen. Zij zullen eerder bevriende partijen noemen, en dat hoeft niet in jouw voordeel te zijn.

Kan Coolen Expertise je helpen?

Bij Coolen Expertise werken uitsluitend geregistreerd NIVRE Register-Experts. Het NIVRE is een onafhankelijk instituut dat de kwaliteit en deskundigheid van contra-experts borgt. Als je een NIVRE Register-Expert inschakelt, mag je er dus op vertrouwen dat deze voldoet aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en deskundigheid.

Daarnaast heeft Coolen Expertise meer dan 3.500 tevreden ambassadeurs in heel Nederland. Wij zijn keer op keer een goede keuze gebleken voor particulieren, bedrijven, intermediairs en assurantiemakelaars.

Door voor Coolen Expertise te kiezen, ben je gegarandeerd van de juiste keuze. Het gaat immers over jouw belangen, jouw geld en jouw toekomst. Neem dus gerust contact met ons op!

Heeft jouw schade een andere oorzaak dan brand, water of storm en twijfelt je over het inschakelen van een contra-expert? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts om je vragen te bespreken.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×