Contra-expertise Brandschade

Contra-expertise na brandschade inschakelen? De emotie die je voelt als je woning of bedrijf wordt getroffen door brand, is nauwelijks in woorden te vatten. Maar je moet door… Wij helpen je er bovenop te komen: financieel en praktisch.
Onze NIVRE contra-experts zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt volgens jouw verzekeringspolis.
 

Hoe werkt het? blank

Voordelen Contra-Expert

 • Je staat er niet alleen voor

  Als jouw contra-expert helpen we je door de crisis heen.

 • Jij krijgt rust en stabiliteit

  Wij nemen veel werk uit jouw handen.

 • Jouw wensen zijn leidend

  Wij zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.

 • Schadeafwikkeling zonder gedoe

  Met onze ervaring weten wij precies hoe de paden lopen.

blank
blank

Ervaringen van klanten

Meer dan 3500 verzekerden gingen je voor. Coolen Expertise stond hen bij tijdens hun schaderegeling. Voor iedere regio of iedere sector hebben we iemand die graag aan jou zijn ervaringen vertelt.

Bekijk alle ervaringen

Familie van den Hengel

Rust en vertrouwen dat het allemaal goed wordt geregeld

Familie van den Hengel

John Vermeulen Fietsplezier

Eerlijk advies

John Vermeulen Fietsplezier

Familie Cissen

Een betere contra- expert konden wij niet wensen.

Familie Cissen

Hy Supply

Coolen expertise heeft ons veel meer gebracht dan waarop we gehoopt hadden

Hy Supply

Bouter Kaashandel

Coolen heeft de juiste kanalen om snel mee te schakelen

Bouter Kaashandel

Voor wie werken wij?

Coolen Contra Expertise helpt jou als verzekerde na schade van het begin tot het einde voor een snelle en eerlijke schadevergoeding. Nóóit voor verzekeringsmaatschappijen, alleen vóór verzekerden.

Bedrijven

 • Doorgaan met het bedrijf
 • Snel duidelijkheid
 • Optimale schadevergoeding
Lees meer
blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Meer informatie

Brandschade samen met een Contra-Expert

 

We weten het als geen ander: brand is verschrikkelijk. Niet alleen omdat de aanblik van een afgebrand pand zoveel indruk maakt, maar ook omdat brand vaak meer verwoest dan je in eerste instantie kunt zien. Denk maar aan rookschade, roetdeeltjes die in de kleinste hoekjes terechtkomen en die nare brandgeur die echt overal inkruipt. Bovendien is bij een grotere brand de woning of het bedrijfspand vaak niet meer bruikbaar. Daarom direct contra-expertise na brandschade.

Gelukkig zijn de meeste mensen voor meer verzekerd dan ze denken. Bovendien hebben wij al honderden mensen en ondernemers geholpen om na brand een optimale uitkering te krijgen van hun verzekeraar. Daarvoor doen we veel.

Heel veel!

 

 • Wat is brandschade?

   

  Verzekeringstechnisch gezien is brand: Een door verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaard gaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich uit eigen kracht voort te planten.

   

  Brand veroorzaakt veel zichtbare en ook onzichtbare schade aan gebouwen en wat erin staat. Soms zelfs tot ver daarbuiten.

   

  Een afwikkeling van een brandschade richting de verzekeraar is vaak ingewikkelder dan in eerste instantie gedacht. Niet alleen krijg je te maken met veel verschillende partijen die allemaal iets van je willen. Vaak is er ook veel verdwenen door de brand, waarbij het kunnen aantonen van wat er was of hoe het er uitzag, moeilijk kan worden.

   

  De experts van Coolen Expertise hebben dit proces van het regelen van brandschade als contra- expert al heel vaak meegemaakt en begeleid. We kunnen jou dan ook precies op de juiste manier begeleiden zodat jij het minste werk en gedoe hebt, maar wel het optimale resultaat. Wij zorgen ervoor dat jij de vergoeding krijgt waar jij recht op hebt. Niet alleen financieel, maar zeker ook in (administratieve) ondersteuning.

   

  Heb je brandschade en wil je graag meer weten over jouw rechten op een contra- expert?

   

  Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

 • Wanneer heb ik recht op een Contra-Expert bij brandschade?

  Wanneer je brand hebt gehad aan je woning of je bedrijf en je voor brand verzekerd bent, heb je recht op een Contra-Expert

   

  In de polis die je hiervoor hebt afgesloten staat beschreven dat jij ALTIJD recht hebt op een contra-expert. Je hebt hier zelfs al jarenlang premie voor betaald.

   

  Jouw recht op een contra-expert is er dan ook een die je altijd moet gebruiken.

   

  Heb je brandschade en wil je graag meer weten over jouw rechten op een contra- expert?

   

  Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

 • Wat doet mijn verzekering met brandschade?

   

  Wanneer jouw brandschade is gemeld bij jouw verzekergingsmaatschappij of verzekeringsadviseur, sturen zij een expert om jouw brandschade op te nemen en vast te stellen.  Deze expert is dus GEEN contra-expert, maar een expert in opdracht en namens de verzekeringsmaatschappij.

   

  Deze expert rapporteert éémzijdig in een schaderapport zijn inschatting van de schadehoogte naar de verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar beoordeelt vervolgens of jij aan alle voorwaarden en clausules hebt voldaan. Als dat zo is, zullen zij overgaan tot betaling van een schade-uitkering.

   

  De belangen tussen jou als verzekerde en de verzekeringsmaatschappij zijn vaak niet dezelfde. Zowel de verzekeringsmaatschappij als de expert namens deze verzekeringsmaatschappij hebben al veel meer brandschades meegemaakt en afgewikkeld en weten hoe dit proces werkt. Jij waarschijnlijk niet. Een oneerlijke wedstrijd.

   

  Aan jou als verzekerde dan ook de sterke aanbeveling om bij brandschade van jouw recht op een eigen contra-expert gebruik te maken. Een contra-expert heeft de juiste ervaring, kennis en kunde om in onderhandeling te gaan met de expert namens de maatschappij en ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.

   

  Graag vertellen wij jou wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. 

 •  

  1. Je belt direct je verzekeraar – én ons

  Zo zijn we vanaf dag één betrokken en werken we met dezelfde uitgangspunten als de expert van je verzekeraar. Ook kunnen we je direct adviseren bij belangrijke keuzes.

   

  2. We helpen je door de crisis heen

  Je krijgt van ons een contra-expert die veel ervaring heeft met situaties zoals die van jou. Deze zorgt in een ronduit hectische tijd voor rust en stabiliteit. Ook helpen we je bij de eerste behoeftes, zoals vervangende woonruimte of de eerste voorzorgsmaatregelen om je bedrijf overeind te houden.

   

  3. We zorgen voor een offensieve schadeclaim

  We analyseren je polis, doen onderzoek, maken berekeningen, inventariseren je wensen, geven advies… Kortom: we bereiden een offensieve, maar faire schadeclaim voor. Je hebt immers niet voor niets al die jaren premie betaald!

   

  4. Wij onderhandelen met de verzekeraar

  We sturen je stukken naar de verzekeraar. In de overleggen die volgen, staan we vierkant voor jouw belangen. Het resultaat: een optimale schadevaststelling, ofwel de garantie dat je verzekeraar het bedrag uitkeert waar je recht op hebt (en geen cent minder).

   

  5. De verzekeraar betaalt

  We leggen uit hoe de afwikkeling er uitziet. Ook bespreken we samen de Akte van Taxatie. Korte tijd later volgt de uitkering van je verzekering en kun je concreet gaan herbouwen of investeren. En onze vergoeding? Die betaalt je verzekeraar. Je krijgt dus geen nare verrassingen achteraf. Goed geregeld!

   

Brandschade door broei

In ons dagelijkse werk komen we regelmatig brandschade door broei tegen. Deze oorzaak komt vaak als een verrassing voor het getroffen bedrijf. Ze… Lees meer

blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×