“Je hoort verhalen over ‘Die jongens van Coolen’”

We lopen tussen de voetbalschoenen en de sportkleding door naar de achterkant van de winkel van Stefan van Ras. Nog maar een paar maanden geleden stond het in het pand blauw van de rook door een brand, die was ontstaan in een kachel van het inpandige woonhuis. Nu ziet het er prachtig uit, een frisse winkelinrichting met mooie sportspullen en glimmende voetbalschoenen.

“Dus als je brand hebt gehad: Coolen bellen en dan 'zen'”

  • Stefan van Ras
  • Schoenen- en Sportshop Bento
  • Contra-expertise bij brandschade

Alles wat jullie voor ons hebben gedaan is perfect gegaan, dat hadden we zelf nooooooooit kunnen doen.

Met een kop koffie blikken we terug op de brand en het proces daarna. Stefan begint meteen met een mooie opening als we vragen naar de eerste momenten: “Zonder Coolen kun je eigenlijk niet.” We bedanken hem voor het mooie compliment en vragen of hij dat kan toelichten. “Alles wat jullie voor ons gedaan hebben is perfect gegaan en vooral: dat hadden we zelf noooooooit kunnen doen. Je hoort verhalen over ‘Die jongens van Coolen’… maar nu heb ik het zelf ervaren en het is echt zo! Ik ben door jullie echt verrast wat er mogelijk is binnen de polis.”

Waar is de polis?

En dan, op serieuzere toon: “Je gaat er nooit vanuit dat je brand krijgt en houdt je dan ook niet bezig met wat je zou doen wanneer er wel brand zou komen.” En zoals wij als Coolen Expertise vaker horen bij mensen die getroffen zijn door brand, vertelt ook Stefan: “Je hebt een aantal jaren geleden naar de verzekeringen gekeken en je gaat er vanuit dat het goed geregeld is. Maar net na de brand was ik in paniek en zat ik vol adrenaline. Ik vroeg me meteen af of alles wel goed was verzekerd: Waar is de polis? Is die er wel? Hoe zat het ook al weer? Vanaf het moment dat jullie er waren en het overnamen, voelde als zó’n opluchting. Het was een bijzonder gevoel dat er echt iemand was die er helemaal voor mij was, voor mij ging zorgen en alles zou regelen.”

Op de vraag of hij door die ervaring nu anders naar de situatie zou kijken geeft hij aan: “Ik heb ervan geleerd dat ik vanaf nu meer ‘op’ de verzekeringen zit en het beter monitor: Hoe zijn we verzekerd? Tegen welk bedrag? En hoe bewaar ik al deze papieren op de juist manier? Ik hoop ze natuurlijk nooit meer nodig te hebben, maar het is nu veel beter geregeld dan voor de brand.”

Leerzaam

Leerzaam noemt Stefan het proces na de brand sowieso: “Ik had gelukkig nog nooit brand gehad. Ik kon hiervoor nog geen bouwtekening lezen. Nu wel. Zo zijn er heel veel zaken die bij brand komen kijken en die je heel snel leert. Moét leren. Je wordt heel goed begeleid, maar je wilt zelf ook snappen waar het over gaat.”

Ondanks de steile leercurve, waren er bij de opening nog steeds zaken die niet liepen zoals ze moesten, zoals Stefan lachend vertelt: “Net voor de opening van de nieuwe winkel kwam er een controleur langs. Toen bleek dat ik de brandblussers nog niet op hun plek gezet te hebben… Stom! Stonden al lang klaar, maar door alle hectiek nog niet op de juiste plek. Gelukkig kon ik dit probleem binnen een minuut oplossen.”

Ramptoerist

Wat hij nu, na zelf een brand ervaren te hebben, ook niet meer snel zal doen is achter de brandweer aanrijden. Zoals hij zelf zegt: “Ik was een echte ramptoerist. Maar nu weet ik wat een brand kan veroorzaken, hoeveel leed er mee gemoeid is en wat het doet met een mensenleven en voor een ondernemer. Dus achter de brandweer aanrijden zal ik niet snel meer doen. Wel zal ik iedereen die ik ken ook gaan vertellen over die jongens van Coolen. Jullie hebben zoveel geregel en gedoe uit handen genomen. Dus als je brand hebt: Coolen bellen en dan ‘zen’. Bij wijze van spreken dan… Ik bedoel dat je vanaf dat moment kunt vertrouwen op de deskundigheid van Coolen.”

Tot slot praten we nog na over zijn nieuwe winkel, of liever gezegd ‘winkels’. Want door de brand heeft hij een mooie kans gekregen om zijn pand anders in te richten: “Ik was er al langer over aan het nadenken of ik mijn winkel in oppervlakte kleiner zou maken. Door de brand heb ik dat idee kunnen doorvoeren. Met de overige ruimte ben ik een nieuwe onderneming gestart die heel goed loopt.”

Een mooi verhaal om een mooi bezoek mee af te sluiten!

blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×