“Het was wel duidelijk dat dit groot was en we een contra- expert nodig hadden”

Het ziet er indrukwekkend uit, zo’n grote berghelling midden in het platte Nederland. Ski- & Snowboardclub De Schans is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt. Bovenop de helling kun je de grote steden verderop zien liggen. De rookwolken, die in april 2021 van de 47 meter hoge helling afkwamen, waren eveneens tot in de verre omtrek te zien.

“Door Coolen hoefden wij zelf niet meer aan de verzekering te denken”

  • Arno Mertens & Guillaume Moonen
  • Ski- & Snowboardclub De Schans
  • Contra-expertise bij brandschade

“Helaas hadden we geen rekening gehouden met het feit dat het ook aangestoken kon worden…”

“We wisten dan ook vrij snel dat het om onze Skivereniging ging”, vertellen zowel Arno Mertens als Guillaume Moonen van De Schans. Ook de brandweer was er snel bij, maar het vuur was al begonnen met het verbranden van de 140 meter lange borstelbaan.

Ook Harrie Bergmann van tussenpersoon Quintes werd direct op de hoogte gebracht door de mensen van De Schans. Hij zocht direct contact met Coolen Expertise. “Het was wel duidelijk dat dit groot was en we een contra- expert nodig hadden. Ik heb dan ook meteen Maik gebeld en die heeft in overleg met de voorzitter van De Schans een afspraak gemaakt om de volgende morgen om met een afvaardiging van het bestuur de eerste belangrijke zaken te bespreken en op te starten.”

Dekkingsprobleem

Al snel bleek dat het ging om een grote schade en dat er eveneens een dekkingsprobleem zou zijn. “We dachten altijd dat, wanneer er brand zou zijn dat in de kantine of het materialengebouw zou zijn. Niet op de helling zelf. En bij de kosten- baten analyse dan ook besloten de helling niet te verzekeren. Helaas hadden we geen rekening gehouden met het feit dat het ook aangestoken kon worden…”, aldus Guillaume Moonen. Arno Martens vervolgt: “Nu we helaas proefondervindelijk de risico’s hebben mogen ervaren, zijn we samen met Quintes de verzekeringen opnieuw gaan inventariseren en inrichten.”

Na de brand brak er een onzekere tijd aan bij de vereniging. De begeleiding van Coolen Expertise als contra- expert was dan ook zeer welkom. Guillaume Moonen vertelt: “Na het inschakelen van Coolen Expertise hoefden wij zelf (bijna) niet meer aan de verzekering te denken. Binnen een vereniging heb je zoveel mensen die betrokken zijn. En iedereen vindt iets anders, iedereen is verantwoordelijk voor iets anders en iedereen heeft weer informatie over iets anders. Het is dan ook heel fijn wanneer er één partij, in ons geval Coolen Expertise, daarin de regie heeft.”

We hebben het gehaald!

Ruim een half jaar na de brand heerst er, na maanden van zorg, vooral een gevoel van opluchting. Arno Martens van De Schans vertelt hierover: “We hebben het gehaald! We konden open bij het begin van het seizoen! Zeker in het begin was er veel twijfel of we dat zouden halen en of het überhaupt allemaal goed zou komen. Ook dankzij de begeleiding van Coolen Expertise op zowel organisatorisch als financieel gebied draaien we nu weer. Maar vooral door alle vrijwilligers die maanden met man en macht gewerkt hebben om de skibaan na de brand weer helemaal op te bouwen. Ook door vele sponsoren, zusterverenigingen en bedrijven die materiaal ter beschikking hebben gesteld.”

Guillaume vervolgt: “Het is echt ontroerend om te zien vanuit welke hoeken we hulp en materiaal aangeboden gekregen hebben. We hopen het nooit meer mee te maken, maar wat de brand ons wel heeft gebracht is een vereniging die hechter is dan ooit. Zo veel mensen die in teams kwamen helpen om de helling weer helemaal te herstellen. Alle matjes (van de skihelling) moesten met de hand worden geklikt en grote rollen met materiaal de schuine helling opgetild. De lift was immers onbruikbaar door de brand. Dat hebben allemaal leden gedaan. Er zitten wel 3.000 uren van onze vrijwilligers in. Dat bracht een saamhorigheid en teamgevoel wat niets kan evenaren”.

We kijken samen met de trotse heren nog een keer naar de nieuwe helling. Het ziet er allemaal piekfijn uit. En met de toelichting van de heren over gezelligheid, lessen en skiënde volwassenen en kinderen krijgen we spontaan zin om zelf de latten aan te klikken.

blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×