Asbestbrand bij bedrijf tuinmachines in Nieuwaal

NIEUWAAL – Op 5 november 2015 heeft er een zeer grote brand gewoed bij bij Van Steenbergen Tuinmachines in Nieuwaal. De werkplaats en het magazijn van het bedrijf van eigenaar de heer van Steenbergen is verwoest. Ook de winkel van zijn zus en de verzameling oude tractoren van zijn vader.

Hulpdiensten
Verschillende brandweereenheden kwamen woensdag op de brand aan de Jacob Ekelmansstraat in het centrum van Nieuwaal af, waaronder die van Brakel, Zaltbommel, Waardenburg en Gameren.Ook de burgemeester van Zaltbommel was woensdag aan het begin van de avond aanwezig bij het afgebrande bedrijfspand.

Asbest
Door de brand kwam veel asbest vrij. De gemeente heeft in de nacht de straten asbestvrij laten maken, zodat bewoners weer hun huizen in konden. Rond 3.00 uur in de nacht meldde de gemeente Zaltbommel dat de wegen rondom de plek van de brand weer asbestvrij waren. De bewoners van 7 woningen konden weer terug naar hun huis.

Asbestsanering
Donderdag is direct gestart met een asbestinventarisatie in het omliggende gebied. Bewoners werd woensdag geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook de mechanische ventilatie moest uit. Na de inventaristie is direct gestart met de sanering van een groot gebied om de brandhaard. Diverse tuinenen en bermen zijn gesaneerd.

Van Steenbergen Tuinmachines
Van Steenbergen Tuinmachines is een bekend bedrijf in de Bommelerwaard en heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van tuin- en parkmachines. In 2009 heeft Govert van Steenbergen het bedrijf van zijn vader overgenomen.

Coolen Expertise
De eigenaar van het bedrijf heeft Coolen Expertise na de brand ingeschakeld voor hulp bij de coördinatie van de asbestsanering en de afwikkeling van de brandschade.

Van steenbergen Tuinmachines

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×