Zijn bereddingskosten verzekerd?

Een verzekerde is volgens de wet en de de polisvoorwaarden verplicht om schade zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Daarvoor moeten soms kosten gemaakt worden. Dit zijn bereddingskosten.

Bereddingskosten zijn de gemaakte kosten die verbonden zijn aan maatregelen, die door of namens een verzekerde worden getroffen en die redelijk zijn om schade of verdere schade te voorkomen.

Probeer deze kosten altijd in overleg met de tussenpersoon of de verzekeringsmaatschappij te maken. Dit kan later vervelende situaties opleveren.

Tot welk bedrag hoog zij bereddingskosten verzekerd?
De hoogte van de bereddingskosten is vaak gemaximeerd tot de verzekerde som. Gemaakte bereddingskosten hoeven géén succes te hebben gehad om voor vergoeding in aanmerking te komen. Natuurlijk moeten ze wel redelijkerwijs gemaakt zijn. Het kan dus theoretisch voorkomen dat een verzekeraar 2 keer de verzekerde som moet uit keren: Eén keer voor de schade en één keer voor de bereddingskosten

Wat valt niet onder bereddingskosten?
Er moet een onderscheid gemaakt worde tussen bereddingskosten en preventiemaatregelen. Zo is de aanschaf van brandblusser niet verzekerd, maar het leegspuiten ter voorkoming van verdere schade wel verzekerd.

Worden bereddingskosten niet vergoed?
Neem dan contact met ons op. We zullen dan samen met jou bekijken of dit wel of niet klopt. Als het onterecht wordt afgewezen zullen we deze kosten gaan verhalen namens jou.

Welke schade heb je?

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×