Zijn bereddingskosten verzekerd?

Als verzekerde ben volgens de wet en de de polisvoorwaarden verplicht om schade zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Daarvoor moet je soms kosten maken. Dit noemen we 'bereddingskosten'.

Bereddingskosten zijn de kosten die je hebt gemaakt voor maatregelen, die door of namens jou als verzekerde zijn getroffen om (verdere) schade te voorkomen.

Tip: probeer deze kosten altijd in overleg met de tussenpersoon of de verzekeringsmaatschappij te maken. Als je dat niet doet kan dit later vervelende situaties opleveren.

Tot welk bedrag zijn bereddingskosten verzekerd?

De hoogte van de bereddingskosten is vaak gemaximeerd tot de verzekerde som. Het kan theoretisch voorkomen dat een verzekeraar twee keer de verzekerde som moet uit keren: één keer voor de schade en één keer voor de bereddingskosten.

De maatregelen hoeven overigens géén succes te hebben gehad om voor vergoeding in aanmerking te komen. Natuurlijk moeten de kosten wel redelijkerwijs gemaakt zijn.

Wat valt niet onder bereddingskosten?

Er moet een onderscheid gemaakt worde tussen bereddingskosten en preventiemaatregelen. Zo is de aanschaf van brandblusser bijvoorbeeld niet verzekerd, maar is het leegspuiten van een brandblusser ter voorkoming van verdere schade wel verzekerd.

Wat als jouw kosten niet worden vergoed?

Neem dan contact met ons op. We zullen dan samen met jou bekijken of dit klopt. Als de bereidingskosten onterecht zijn afgewezen, zullen we deze kosten namens jou gaan verhalen.

Welke schade heb je?

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×