Bezoek Roemenië 2013

Alweer een jaar geleden is Coolen Foundation opgericht. De stichting heeft als doel het professionaliseren en ondersteunen van geselecteerde charitatieve doelen en initiatieven. Dit heeft zich in 2013 vertaald in het ondersteunen van diverse (eenmalige) acties en initiatieven zoals Soul Surf Project in Bali, Alpe d’HuZes en Tour for Life.

Maar ook cultuur-maatschappelijk doelen zijn gesteund zoals sponsoring van voetbalvereniging RKVV DESO-van der Horst in Oss, Rugbyclub The Dukes in Den Bosch en het theaterspektakel Elsa van Brabant.

Dak-Boven-Je-Hoofd

Vorig jaar zijn we ook een samenwerking aangegaan met ‘Stichting Kansarmen Roemenië’. Het project ‘Dak-boven-je-hoofd’ hebben we gezamenlijk opgestart. Dit project wordt ondersteund met materiaal, kennis en tijd door Coolen Foundation.

In navolging van een bezoek van Coolen Foundation in 2012 hebben Anton en Klaas Coolen in juli van dit jaar het project in Roemenië bezocht. Klik hier om te zien waar in Roemenië. Daar is onder andere een bezoek gebracht aan gezinnen die inmiddels, vanuit de stichting, een nieuw dak hebben gekregen.

Daarna is een gezamenlijk bezoek gebracht aan andere Roma-buitenwijken op zoek naar families, die vóór deze winter ook een nieuw dak nodig hebben. De meest schrijnende gevallen zijn als eerste aangemerkt om een fatsoenlijk dak te krijgen. Soms leven zij met meer dan 15 gezinsleden in mensonterende hutten.

Diepe indruk

Eveneens zijn tijdens het laatste bezoek aan Roemenië door Anton en Klaas een aantal lokale projecten bezocht die door Stichting kansarmen Roemenië wordt ondersteund. Zij hebben hierbij uiteraard ook in de uitvoering op locatie meegeholpen.

In Nederland worden kleding, speelgoed, medische hulpmiddelen, fietsen en ander bruikbare goederen ingezameld. Deze goederen worden in Nederland door vrijwilligers gereinigd en gesorteerd. Het team in Roemenië zoekt o.a. hulpbehoevende scholen, weeshuizen en ouderenopvang uit en vervolgens wordt per persoon een op maat gemaakt pakket samengesteld.

Met eigen logistiek worden deze pakketten bij de mensen afgeleverd. Tijdens het bezoek in juli zijn Klaas en Anton uitgenodigd om pakketten voor ouderen weg te brengen. Heel snel werd de noodzaak van dit werk duidelijk. Pijnlijk werden zij geconfronteerd met grote armoede en eenzaamheid.

De situatie van deze senioren is onvoorstelbaar en aangrijpend. Het geluk en de dankbaarheid voor dit werk is groot maar de noodzaak nog veel groter!

Het bezoek heeft een diepe indruk achtergelaten. Direct is besloten om de stichting, naast de financiele bijdrage, structureel te blijven ondersteunen. Coolen Foundation probeert met middelen en kennis de stichting verder te professionaliseren. Dit onder andere door het verbeteren van de automatisering en communicatiemiddelen.

In Roemenië is een extra auto beschikbaar gesteld voor de vrijwilligers die daar aan het werk zijn. Hiervoor is afgelopen september een nieuw bezoek gebracht door Anton.

Steun ook

Klaas en Anton hebben met eigen ogen het belang van het werk van de Stichting Kansarmen Roemenie mogen ervaren. De Stichting kan alleen bestaan en haar mooie dingen doen met voldoende (financiële) giften. Daarom nogmaals een serieus verzoek om de Stichting Kansarmen Roemenië ook te steunen! Alle kleine beetjes helpen:

Het zou fantastisch zijn als u deze stichting ook helpt! Dit kan met een gift. U kunt een bedrag doneren op bankrekeningnummer 1431.34.590 ten name van Stichting Kansarmen Roemenië. Ook hulpgoederen als kleding, dekens en schoenen zijn zeer welkom. Hiervoor kunt u contact opnemen met Wim Jilesen ([email protected]). Heel veel dank!

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×