Brand in rieten dak van woonboerderij in Nistelrode; Coolen contra-expert

NISTELRODE – Een boerderij aan de Delst in Nistelrode is door brand in rieten dak volledig verwoest. Door de droogte, kou en oostenwind verspreidde het vuur zich vliegensvlug.

De eerste melding van de brand kwam rond 19.00 uur. Verschillende brandweerkorpsen uit de regio zijn opgeroepen om de brand te bestrijden maar al snel was de villa volledig verwoest.

Contra-expertise na brand

Na een schade heb je altijd recht op bijstand van een eigen contra-expert. De gedupeerde familie heeft dus direct Coolen Expertise verzocht dit op te pakken namens hen. Ons team met specialisten zal in overleg gaan met de experts van de verzekeringsmaatschappij om deze miljoenenschade in goede banen te leiden.

Coolen Expertise heeft veel ervaring met branden in monumentale rietgedekte woningen.

Brand in rieten kap door kou, droogte en wind

Brand in rieten dak komt momenteel vaker voor door de winter, het uitblijven van neerslag en het sneller uitdrogen door de sterke oostelijke wind. Hierdoor zijn daken extra gevoelig voor vonken en smeulende brandresten.

Daarbij komt dat door de sterke wind de trek in schoorstenen flink wordt bevorderd. Het vuur in de haard wordt zodoende nog heter en zorgt voor nog meer trek, dit met als gevolg nog hogere temperaturen in het rookkanaal.

Materialen rondom het rookkanaal zijn relatief droger dan normaal. Gepaard met hogere temperaturen kan dit zorgen voor extra brandgevaar en het pyrofoor worden van brandbare materialen

Code Geel

De brandweer heeft Code Geel ingesteld in een aantal provincies voor natuurbranden.

In natuurgebied de Deurnese Peel woedt sinds dinsdagavond brand. Het gaat om een gebied met een oppervlakte van zo’n veertig voetbalvelden tussen Liessel en Griendtsveen in Limburg.

Brand in rieten kap nistelrode

Treurig aanblik na brand in rieten kap Nistelrode

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×