Coolen Expertise laat zich uitschrijven bij NIVRE

 

De experts van Coolen Expertise blijven ingeschreven als (kandidaat-) NIVRE-expert. Als register-expert blijven zij zich conformeren aan de gedragsregels van het NIVRE. De uitschrijving waarover gesproken wordt, betreft enkel die van Coolen Expertise B.V. als bureau bij een separate afdeling voor werkgevers.

.

Persbericht

Coolen Expertise B.V. heeft het bestuur van het NIVRE verzocht om hen uit te schrijven als bureau in het register van de Kamer van het NIVRE. De belangen van de Kamer lopen niet (meer) gelijk met die van een onafhankelijk contra-expertisebureau zoals Coolen Expertise.

De uitschrijving waar hierover gesproken wordt, betreft enkel die van Coolen Expertise als bureau. De experts van Coolen Expertise blijven ingeschreven als (kandidaat-)registerexperts.

Geen plaats voor Contra-expertise

De Kamer van het NIVRE behartigt de werkgeversbelangen van aangesloten expertisebureaus en wil de schakel zijn tussen de leden en de (commerciële) markt. Echter, het overgrote deel van de aangesloten leden werkt in opdracht van verzekeringsmaatschappijen of sterker nog, is zelf een verzekeringsmaatschappij. De belangen voor deze leden staan dan ook ver af van of zijn conflicterend met die van Coolen Expertise.

Klaas Coolen zegt hierover: “Steeds meer krijg ik de indruk dat er binnen de Kamer van het NIVRE geen ruimte (meer) is voor contra-expertisebureaus zoals Coolen Expertise, maar slechts plaats is voor expertisebureaus, die geheel of gedeeltelijk werken in opdracht van verzekeraars.”

Klaas Coolen vervolgt: “Kijkend naar de leden van de Kamer is dit begrijpelijk, aangezien een grote groep leden zelf een verzekeringsmaatschappij betreft of in eigendom is van verzekeraars. Het is dan ook logisch dat deze belangen zwaarder wegen dan die van verzekerden en/of expertisebureaus namens verzekerden. Voor alle duidelijkheid; hier heb ik geen oordeel over, maar trek ik wel mijn conclusies uit.”

Dat is dan ook de reden dat Coolen Expertise deze belangenbehartiging weer graag in eigen hand wil nemen met krachtige initiatieven richting partijen die voor hen belangrijk zijn zoals het intermediair en verzekerden.

Rem op innovatie

Reeds jaren wordt er door het NIVRE gesproken en geschreven dat het tijd is voor verjonging en innovatie in de expertisemarkt. Coolen Expertise B.V. vindt dat hierbij slagkracht ontbreekt en bemerkt een sterk behoudend karakter.
Coolen Expertise is reeds jaren succesvol met haar vooruitstrevend businessmodel. Zij laat in een markt, die zwaar onder druk staat, zien dat kwaliteit telt, innovatie werkt en dat een eigentijds verdienmodel zorgt voor een rendabel en door klanten hooggewaardeerd bedrijf.

“Het is jammer om te zien dat de Kamer geen ondersteuning geeft voor innovatie van onze dienstverlening richting verzekerden. Ik spreek dan onder andere over voorlichting, professionalisering en vernieuwende blik op bestaande processen richting onze markt. Er heerst een zeer defensief karakter waar vernieuwing snel als bedreiging wordt beschouwd.”

Klaas Coolen vervolgt: “We willen graag geholpen worden door een bracheorganisatie die motiveert en hulp biedt. Dit ontbreekt waardoor we ons gedwongen voelen om een keuze te maken. Ondanks de gelijke normen en waarden kiezen we voor onze klant en daarmee om afscheid te nemen van de Kamer van het NIVRE.”

Coolen Expertise gaat de toekomst positief tegemoet met meer ruimte voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap.

 

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×