Dagenlange brand reclycingbedrijf Someren

SOMEREN-HEIDE – Op zondag 7 november 2016 is er een grote brand ontstaan bij Van den Hoogen Recycling. Hierbij zijn loodsen en een buitenopslag met een grote berg rubber banden  in de brand geraakt. Pas 6 dagen later kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Hierna bleef er nog enkele dagen rook komen uit de gesmolten berg met autobanden. Dit is wasem van het verdampende bluswater volgens burgemeester Alfred Veltman.

Onblusbaar

De brand leek onblusbaar en brandweer en gemeente waren bang dat de enorme rookoverlast nog weken kan gaan duren. Op donderdag besloten gemeente en brandweer tot een nieuwe methode van brandbestrijding. De bandenberg werd gekoeld met water waarna grijpers een gedeelte van het brandende materiaal verwijderden. De methode blijkt te hebben gewerkt.

Overlast

In de nacht van zaterdag op zondag brand uit bij de bandenopslag van een recyclebedrijf in Someren-Heide. De overlast door rook en stank was groot. Hoewel hulpdiensten verklaarden dat de rook niet schadelijk was voor de volksgezondheid, verlieten veel omwonenden toch hun huis. Er was veel onvrede bij omwonenden over de aanpak.

Sympathiek gebaar

Waren de dorpelingen aan het begin van de week nog boos en vol wantrouwen richting de gemeente, later leken ze het vertrouwen terug te hebben en voelen ze zich serieus genomen. De burgemeester kwam gisteravond persoonlijk langs om een brief af te geven. Dat vonden bewoners een sympathiek gebaar.

Brandstichting

De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Ook de verzekering heeft vermoedens dat de bandenbrand is aangestoken en is daarom ook doende met een eigen onderzoek. Daarbij is een beloning uitgeloofd voor een eventuele gouden tip.

Eigen contra-expert

De eigenaar van het bedrijf heeft direct na de brand contact gelegd met Coolen expertise met het verzoek hem te begeleiden bij de schaderegeling. Het betreft een complexe schade met bijzonder omstandigheden. Zo dient de opruiming extra aandacht en zorgvuldigheid. Door de enorme verwoesting zal ook de schaderegeling goede begeleiding nodig hebben.

Coolen Expertise heef in het verleden goede resultaten gehaald en bewezen dat de juiste kennis in huis voor dit soort complexe schaderegelingen. Coolen Expertise heeft in het verleden veel schades begeleid bij recyclingbedrijven van kunstof en rubber producten en zodoen een ruim netwerk van ambassadeurs in deze branche opgebouwd.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×