De mooiste boerderij van Milheeze grotendeels verloren na brand

MILHEEZE – Een prachtige monumentale woonboerderij aan de Hoeven in Milheeze is op 29 maart 2019 grotendeels verloren door een brand.

Bewoners met de schrik vrij gekomen

De brand in de boerderij aan de Hoeven brak rond twee uur ’s nachts uit. De melding kwam van de zes arbeidsmigranten die in het voorste gedeelte van de hoeve wonen. Toen de eerste brandweerwagen vanuit De Rips arriveerde, stonden de bewoners al buiten. Zij kwamen met de schrik vrij.

Niet alles verloren

Het achterste gedeelte van de woonboerderij is volledig verloren. Maar ook het voorhuis heeft zwaar geleden door de brand. De brandweer kon ook voorkomen dat de brand oversloeg naar een ander deel van de hoeve, waarin het bedrijf 101 Media is gehuisvest.

Complexe bouwkundige schade

Al snel heeft de pandeigenaar Coolen Expertise ingeschakeld als eigen contra-expert. De schade aan het gebouw is complex. Niet alles is verwoest maar wel zwaar aangetast door de brand. Hierdoor zal per onderdeel van het gebouw bepaald moeten gaan worden wat de schade is en hoe die hersteld kan worden.

Contra-expert voor plan herbouw

Er zal een uitgebreid plan van aanpak gemaakt worden waarin staat hoe het pand weer in de oude staat  terug gebouwd kan worden en wat de kosten daarvan zijn. Coolen is gespecialiseerd in het opstellen van dit soort complexe schaderekeningen bij monumentale gebouwen.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van de brand is volgens officier van dienst Van Beek niet meer te achterhalen. ,,Dat blijft gissen, vrees ik. De plek waar de brand is ontstaan is te instabiel om daar nog onderzoek te doen, als je dat al zou willen.” Het Veghelse bedrijf waar de zes arbeidsmigranten voor werken, heeft inmiddels voor onderdak elders gezorgd.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×