Dikke zwarte rook boven Valkenswaard na brand bij Jonkers Autobedrijven

VALKENSWAARD – Aan de Luikerweg in Valkenswaard heeft een grote brand gewoed. Daarbij is Jonkers Autobedrijven zwaar getroffen. Een donker moment voor het bedrijf wat volgend jaar honderd jaar bestaat.

Brand Valkenswaard

Door de bluswerkzaamheden kwam de rook, die eerst omhoog steeg, weer omlaag. In diverse woningen van een appartementencomplex in de buurt gingen de rookmelders af. Om negen uur was de brand onder controle.

Het gedeelte met de garage en magazijnen is volledig verwoest. Het nieuwe gedeelte met het oldtimer-museum is nog wel intact maar heeft ook zeer forse schade. Financieel loopt de schade in de miljoenen euro’s.

Dikke zwarte rookwolken in de wijde omtrek te zien

De grote zwarte rookwolken waren kort na het uitbreken van de brand kilometers ver te zien. Door het blussen kwam deze rook weer omlaag. In diverse woningen gingen rookmelders af. Er is een NL-alert afgegeven.

Ook waren er meerdere explosies te horen. De explosies werden veroorzaakt door de brandstoffen en autobanden die in de brand vlogen. De brand was om negen uur onder controle.

Schade groot bij brand Valkenswaard

Het gedeelte met de garage en magazijnen is volledig verwoest. Het nieuwe gedeelte met het oldtimer-museum is nog wel intact maar heeft ook grote schade. Financieel loopt de schade in de miljoenen euro’s.

Jonkers Autobedrijven Valkenswaard

Jonkers Autobedrijven is een begrip in de verre omgeving en bij Mercedes-Benz liefhebbers. Het bedrijf bestaat al bijna 100 jaar en is een onafhankelijk Mercedes-Benz specialist.

Cunningham expert; Coolen contra-expert

Het bedrijf is goed verzekerd bij Bovemij. Bovemij is gespecialiseerd in verzekeringen voor automobielbedrijven. Zij hebben expertisebureau Cunningham Lindsey ingeschakeld om de brandschade in kaart te brengen.

Op aanraden van veel referenten heeft Familie Jonkers aan Coolen Expertise gevraagd om hen te helpen als eigen contra-expert.

Coolen bewaakt de belangen van verzekerde

Coolen Expertise zal samen met Cunningham en Jonkers gaan inventariseren wat er allemaal kan, mag en moet na deze grote brand. Daarbij zal Coolen de belangen van het gedupeerde bedrijf bewaken.

Bekijk hier een animatie om te zien wat Coolen Expertise voor een verzekerde doet.

Vanuit eigen verantwoordelijkheid samenwerken

Samen met de experts van de verzekeringsmaatschappij zal de financiële schade in kaart worden gebracht. Coolen Expertise zal de schadeopzet maken en zorgen voor de onderliggende berekeningen. Hierna zullen zij deze opzet verdedigen en zorgen dat Jonkers krijgt waar het recht op heeft volgens de polisvoorwaarden.

Dit in goed collegiaal overleg maar wel ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×