Een nieuwe stap in duurzaamheid

Familie Kunnen uit Stamproy neemt afscheid van oude systemen. De familie Kunnen heeft door de bouw van een nieuwe leghennenstal een grote stap gezet op gebied van duurzaamheid.

De stal bestaat uit twee etages en is uitgerust met een volièresysteem, het meest diervriendelijke systeem in de leghennensector. Dit systeem geeft de kippen voldoende vrijheid om zich  door de stal op verschillende niveaus te kunnen bewegen.

De vloer van de stal is helemaal vrij van obstakels waardoor de   kippen de hele vloer als scharrelruimte gebruiken. Uit deze stal komen daarom dagelijks heerlijk verse scharreleieren!  

Om bij te dragen aan een beter milieu heeft de familie Kunnen besloten om de mest van de leghennen op een duurzame manier te gaan verwerken: de mest wordt gedroogd. Hiervoor zijn er droogtunnels geplaatst en is er een speciale loods naast de stal geplaatst, ten behoeve van de opslag van de mest.

De tunnels zijn voorzien van speciale rollen die zorgen voor een zeer laag stroomverbruik. Door het drogen van de mest kan op een duurzame manier ‘groene energie’ worden opgewekt.  

Eric en Christine Kunnen willen graag de nieuwe stal op hun bedrijf aan de Kruisstraat 66 te Stramproy laten zien aan alle geïnteresseerden. Zij hebben daarom een open dag georganiseerd op zaterdag 30 juni as. van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Tijdens deze open dag wordt tevens informatie gegeven over de pluimveesector. Ook zijn de bestaande stallen (met leghennen)  te bezichtigen doordat er transparante deuren zijn geplaatst (men kan de stallen niet in).

Stichting ‘’Blij met een Ei’’ is aanwezig met folders en informatie over de moderne pluimveehouderij. Daarnaast zijn aanwezige leveranciers bereidt u te woord te staan. 

Coolen Expertise is sponsor van de  open dag

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×