Miljoenenschade door brand bij de buren in Zwaag; Coolen Contra

Zwaag – Op vrijdagavond 21 februari brak een grote brand uit in een bamboeverwerkingsbedrijf in Zwaag. Al snel veranderde de brand in een oncontroleerbare vuurzee.

Mede door de harde wind sloegen de vlammen over naar het naastgelegen pand van Defrancq, specialist in dak- en gevelmaterialen. De brandweer kon niet voorkomen dat dit bedrijf volledig werd verwoest.

Miljoenenbrand

Naast het gebouw werd ook het machinepark en de voorraad verwoest door de hitte. De materiële schade en de bedrijfschade loopt op tot in de vele miljoenen euro’s.

Eigen Expert

Na een grote schade schakelt de verzekering eigen schade-experts in. Deze schade-experts gaan namens de verzekering de schade vaststellen. Maar een gedupeerde verzekerde heeft ook altijd het recht om eigen schade-experts in te schakelen.

Defrancq heeft kort na de brand besloten om de bijstand van Coolen Expertise in te roepen als eigen contra-expert. Dit vanwege hun ervaring met grote bedrijfsmatige brandschaderegeling.

Defrancq voor dakdekkers en installateurs 

Defrancq Nederland B.V. is een one-stop-shop voor dakdekkers en installateurs. In Rijen en Zwaag wordt maatwerk geproduceerd voor installatiebedrijven. Denk daarbij aan zetwerk in materialen zoals zink, koper, aluminium, plastisol, verzinkt staal en lood.

Naast maatwerk heeft Defrancq ook een diep en breed assortiment standaard non-ferro materialen zoals hwa-systemen, standaardgoten en toebehoren, blad- en snijlood, zink en koper. Ook heeft men een grote voorraad op het gebied van dakbedekking zoals  bitumen, epdm, pvc, leien (natuur- en vezelcement-), isolatie, daktrim en lichtkoepels

Tijdelijke locatie in Zwaag

In een loods op de Oude Veiling in Zwaag wordt momenteel hard gewerkt om de een tijdelijke noodlocatie op te zetten. Daarnaast is men druk doende met alternatieven om de klanten weer normaal te bedienen.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×