Miljoenenschade op scheepswerf Aalst na grote brand

AALST – Op de scheepswerf Neptune Shipyards & Elling Yachting in Aalst heeft woensdagavond 7 december 2016 een zeer grote brand gewoed. De brand brak rond 21.00 uur uit en was volgens de brandweer rond 01.00 uur brandmeester. De rest van de nacht is de brandweer druk bezig geweest met nablussen.

Luxe Jachten

De brand aan de Veerdam werd ontdekt door medewerkers van de scheepswerf. Een enorme loods waar luxe jachten worden gebouwd en stonden opgeslagen is compleet uitgebrand. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De schade loopt in de vele miljoenen.

Doorstart

De dag na de brand is direct gestart met het opstarten van een tijdelijke productielocatie. Op hetzelfde terrein zal direct gestart worden met de productie van Elling E4, E5 en E6.

Rook en stank

Rond middernacht was nog sprake van grote rookontwikkeling en stank tot bij de Waal. Inwoners van Aalst, Brakel en Zuilichem werden geadviseerd om ramen en deuren tegen de stank gesloten te houden.

Explosiegevaar

Op het terrein van de scheepswerf staan veel gastanks opgeslagen, met onder meer propaan, lakken, oplosmiddelen, aceton en polyestercomponenten. Hierdoor was tijdelijk sprake van explosiegevaar. De brandweer heeft overslag naar de gastanks echter kunnen voorkomen. De brandoorzaak is onbekend.

Contra-expertise

De verzekerde bedrijven en opstaleigenaar heeft in overleg met diverse partijen gekozen om direct Coolen Expertise in te schakelen als eigen contra-expert. Samen met de gedupeerden is gestart met het opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak. Enerzijds om het bedrijf zo spoedig mogelijk door te starten en anderzijds om de eerste aanzetten tot de schaderegeling te maken.

De schade is complex en gaat over enorme financiële belangen. Daarom is er een team met gespecialiseerde contra-experts samengesteld om zo alles in goede banen te leiden en de belangen van de verzekerde goed te behartigen richting de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Meer informatie

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.

neptuneshipyards-logo

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×