Van Gemert Wonen Slapen

Helmond, Noord-Brabant
Brandschade
Zakelijk
Detailhandel en ambachten

Naast het zakelijke veel ruimte voor de menselijke maat

Neem contact op
blank

Eind oktober 2013 werden de meubelzaken en bijbehorende panden van de heer van Gemert verwoest door brand. Hij heeft Coolen Expertise ingeschakeld om hem te begeleiden bij het regelen van de brandschade. Hieronder vertelt hij zijn ervaringen.

Op 28 oktober rijden Maaike, mijn vrouw en ik, voor een welverdiende vakantie naar Frankrijk.  Moe en voldaan na een heerlijk diner gaan we naar bed en vergeet ik mijn telefoon op te laden. De volgende ochtend heb ik 28 gemiste oproepen.  Ik ben Rolf van Gemert en eigenaar van 3 meubelzaken en verhuurder van 4 panden in het zelfde complex aan de Engelseweg in Helmond. Het betreft hier  in totaal 15.000 m2 bebouwde winkelvloer met detailhandel in meubelen. Er bleek brand te zijn gesticht bij de buren in een van de verhuurde panden. Een miljoenen schade is het gevolg. Een van die 28 gemiste oproepen was  van Salvage die bij een dergelijk voorval contact zoekt met de eigenaar. Daarnaast waren er o.a. 3 telefoontjes van contra experts.

Voor mij was meteen duidelijk dat ik dit niet alleen aan kon,  maar dat ik hulp nodig had van een expert die geheel aan mijn kant stond.  Omdat dit de 2e keer is dat ik brand mee maak veroorzaakt door de buren wist ik dat een contra expert een dringende noodzaak is.  Coolen expertise heb ik gekozen omdat ik bevriend ben met een broer van de familie Coolen. Vanaf het moment dat ik “ja” zei tegen Coolen expertise viel een last van mijn schouders.  De volgende dag kon ik in alle rust terug naar huis rijden.

Dan blijk je in een proces te stappen waarin je wordt geleefd.  Er was rook- en roetschade in mijn 3 meubelzaken. De verhuurde panden zagen zwart, de ruiten waren gesprongen. Binnen was het een grote ravage. De emoties vliegen dan alle kanten op en gelukkig heeft Coolen expertise me geholpen rustig te blijven. Ik had meteen alle vertrouwen in de deskundigheid van deze contra expert. Het eerste wat moest gebeuren was keuzes maken m.b.t. de inventaris en de goederen, de meubelen.  De organisatie lag in handen van Coolen expertise en ik ben blij met de afwikkeling en het resultaat van de uitkering.

Na de eerste ontzettend intense dagen waar alles onder hoogspanning staat, komt er wat meer rust en krijg je overzicht. Dat is het moment waarop ik een hele moeilijke beslissing moest nemen. Het familie bedrijf dat meer dan 130 jaar bestond en waarvan ik de vierde generatie was, heb ik gesloten. De verhuurde panden  moesten hun winkels sluiten waardoor juridische problemen ontstonden.  De brand was aangestoken waardoor ik te maken  kreeg  met recherche en politie. Voor deze beide zaken  kwam Coolen Consultancy en een geadviseerde advocaat die gespecialiseerd is in verzekeringsrecht goed van pas. Na de schade aan inventaris en goederen op de polis komt de bedrijfsschade en de schade aan het onroerend goed.  Daar is wat meer tijd voor genomen en moest een accountant en een aannemer worden geconsulteerd. Naar mijn idee is daar met de deskundigheid van HBO en WO opgeleide experts van Coolen, zowel op bedrijfskundig gebied als op bouwkundig gebied alles uitgehaald wat erin zat.  Ook daarover ben ik tevreden.

De verzekeringswereld is een heel aparte wereld met verzekeraars, verzekeringsmakelaars, verzekeringsexperts en  contraexperts. Een hele hoop geschoolde dames en heren die schades dagelijks meemaken. Regels, normen, wetgeving, schadeafwikkeling, polis lezen, verzekeringsrecht , alles wars nieuw voor mij.   Maar met de hulp van Coolen expertise is veel vanzelf gegaan. Bij deze wil ik Coolen Consultancy en Coolen Expertise hartelijk danken voor hun betrokkenheid en hun  deskundigheid.  Naast het noodzakelijke kille zakelijke was veel ruimte voor de menselijke maat. Dat heeft me goed gedaan.  Door hun begeleiding en ondersteuning ben ik deze enerverende fase in mijn leven  goed door gekomen.  Een advies heb ik me ter harte genomen; “als je alles wilt hebben krijg je ook de luizen”.

Mocht de lezer een brand meemaken dan adviseer ik Coolen expertise en Coolen consultancy.

19 september 2014. Rolf van Gemert.

Gerelateerde ervaringen

Interesse of wil je graag meer weten?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×