Varkensbedrijf Heeswijk-Dinther getroffen door bliksem, schade in de miljoenen

HEESWIJK-DINTHER – De brand bij varkenshouderij Heijderhoeve aan de Justitieweg in Heeswijk-Dinther heeft donderdagavond voor een miljoenenschade gezorgd. Een groot aantal varkens is om het leven gekomen maar de brandweer kon duizenden andere dieren redden. De brand is veroorzaakt door een directe blikseminslag.

Onweer en bliksem

Ondanks zeer goede preventiemaatregelen door het bedrijf en de inzet van onder andere de korpsen uit Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Oss, Zeeland, Veghel, Schijndel, Vught, Rosmalen en Uden kon niet worden voorkomen dat een groot gedeelte van het bedrijf is verloren.

De stalbrand is waarschijnlijk ontstaan door een inslag in het luchtwaskanaal. Hierdoor kon het vuur zich snel door de varkensstallen verspreiden.

Daarnaast bleef het onweer met felle bliksem aanhouden en moesten de hoogwerkers van de brandweer regelmatig zakken. Hierdoor werd het blussen van bovenaf elke keer gestaakt.

2 stallen gered

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar twee aangrenzende stallen. Daarmee bleven de levens van duizenden varkens gespaard. Bij het uitbreken van de brand viel de ventilatie in deze stallen uit. Die werd snel weer op gang gebracht, waardoor de dieren niet zijn gestikt in de rook.

Brand in 2008

Het bedrijf is in 2008 ook getroffen door een grote brand. De eigenaar van het bedrijf heeft bij de herbouw zeer uitgebreide en goede preventiemaatregelen genomen om een nieuwe brand te voorkomen. Helaas was de direct blikseminslag te heftig om deze brand te kunnen voorkomen. De klap is enorm voor het ondernemersgezin.

Hulp bij de schaderegeling

Vanwege de complexiteit van de schade en de enorme impact heeft Heijderhoeve ook deze keer Coolen Expertise ingeschakeld om als eigen contra-expert voor hulp bij de afwikkeling van de schade. Coolen Expertise zal met een gespecialiseerd team gezamenlijk met verzekerde zorgen voor een optimale schade-uitkering. Daarnaast is snelheid van belang voor de continuïteit van het bedrijf. Coolen zal de voortgang bewaken.

Informatie

Indien u meer informatie wenst over contra-expertise of graag in contact wenst te komen met referenties dan kunt altijd contact met ons opnemen via 073-6441616 of [email protected]. Bekijk hier een uitleg over contra-expertise in 90 seconden.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×