Vetten en olie over straat na miljoenenbrand Vlaardingen

Vlaardingen – Op 17 augustus 2014 heeft een zeer grote brand gewoed in een groot bedrijfsgebouw aan de Koningin Wilhelminahaven. In het gebouw is een fabrikant (Aveno) van vetten en olie voor de voedingsindustrie gevestigd.

De brand brak rond 14.00 uur uit en het vuur sloeg later over naar een transportbedrijf. Van de gebouwen, loodsen en de inhoud is weinig meer over.  De schade loopt op in de miljoenen euro’s.

Hinder

Een grote hoeveelheid vetten en olie zijn vrijgekomen uit het gebouw. Het terrein en de omliggende straten zijn spekglad geworden en daarom afgesloten voor de veiligheid en reinigingswerkzaamheden.

In de buurt hing een hinderlijke geur van roet en olie. De kade van de Koningin Wilhelminahaven was spekglad geworden van vetten die vrij zijn gekomen tijdens de brand.

Daarnaast had het treinverkeer de hele avond last van de dikke rook die vrijkwam. Er reden daarom geen treinen tussen Rotterdam en Vlaardingen. De rook trok ook over de A4, maar daar waren geen grote problemen.

Blusboot

De brandweer was met groot materieel uitgerukt om de uitslaande brand te bestrijden. Ook brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen. Tevens waren er blusboten van de havendienst ingezet.

“Het is een intense brand geweest, dat heeft iedereen ook wel duidelijk kunnen zien”, heeft de brandweerofficier van dienst de volgende ochtend medegedeeld.  Pas rond half drie klonk het sein ‘brand meester’.

Contra-expertise

Na de brand is Coolen Expertise benaderd met het verzoek om op te treden als eigen expert voor verzekerde. Coolen Expertise is druk aan de slag gezamenlijk met de experts namens verzekeraars en de beursmakelaar.

Wilt u meer te weten komen over de toegevoegde waarde van een contra-expert? Klik dan hier en in 90 seconden weet u het precies. U kunt ook altijd rechtstreeks met een van de eigen experts van Coolen Expertise contact opnemen voor vrijblijvende informatie.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×