Voedselverwerker Van Zutven Feed Processing verwoest door enorme brand in Veghel

VEGHEL – Een grote brand bij voedselverwerkingsbedrijf Van Zutven Feed Processing in Veghel heeft woensdagmiddag voor een miljoenenschade gezorgd. Drie van de vier productiehallen met productielijnen en kantoorruimten zijn volledig verwoest.

De brand is ontstaan in één van de silo’s. Vermoedelijk na het wegrijden van een tankwagenrond half vier in de middag.

Silo geëxplodeerd tijdens brand

Een van de silo’s is tijdens de brand geëxplodeerd. Het bedrijf bestaat uit kantoorruimten, 4 grote nieuwe hallen en moderne geavanceerde productielijnen. De productielijnen zijn volledig verwoest. Van het gebouw is alleen een achterste hal overeind blijven staan.

De schade loopt op tot in de vele miljoenen euro’s

 

Verkeershinder

Uit voorzorg werden verschillende wegen rondom de loodsen aan de Pater van den Elsenweg afgesloten. Het naastgelegen bedrijfspand van FrieslandCampina werd voor de zekerheid ontruimd.

Brokstukken in de omgeving

Volgens de gemeente zijn er geen gevaarlijke stoffen of asbest vrijgekomen. Wel vielen er grote stukken as neer in de omgeving. De naastliggende woonwijk Oranjewijk had het meeste last van de rook. De gemeente Meierijstad adviseerde bewoners om ramen en deuren gesloten te houden.

De gitzwarte, dichte rook waaide richting Zijtaart en verspreidde ook daar roetdeeltjes.

Geen gewonden

Er werd GRIP 2 afgekondigd. Dat betekent dat de brand directe gevolgen heeft voor de omgeving en dat er extra hulpdiensten nodig zijn. Naast de grote aanwezigheid van brandweer en politie werden er meerdere ambulances opgeroepen. gelukkig bleken die niet nodig. Alle medewerkers zijn konden op tijd wegkomen.

Van Zutven Feed Processing

Van Zutven Feed Processing houdt zich vooral bezig met het verwerken en verpakken van poeders en vlokken uit de voedselindustrie voor agrarische voeders. Het familiebedrijf startte ooit met een maalmolen om agrarische producten te verwerken en is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Het bedrijf wordt geleid door eigenaar Frans van Zutven met zijn zoon Niels van Zutven. Niels ontwikkelt, bouwt en transformeert zelf machines voor het bedrijf.

Het bedrijf staat bekend om zijn bijzondere geavanveerde productielijnen en zeer hoge kwaliteit.

 

logo zutven feed processing

 

 

 

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×