Woonboerderij Delfzijl verloren door brand; Coolen contra bij brand rijksmonument

BIESSUM (DELFZIJL) – In de nacht van 19 op 20 Augustus heeft een grote brand een rijksmonumentale woonboerderij aan de Ossenweg in Delfzijl volledig in de as gelegd.

Van containerbrand naar miljoenenbrand

De brandweer werd opgeroepen voor een containerbrand maar op het adres troffen de brandweerlieden een vlammenzee aan in de schuur van de woonboerderij. De vlammenzee was te intens om de schuur en woning te redden. Ook ging er een auto en een schaftkeet in vlammen op.

Van de boerderij staat alleen nog een deel van het voorhuis overeind. Vermoedelijk zal hier weinig van overblijven. De schade kan oplopen tot over € 1.000.000,-

Rijksmonument uit 1850

De bewoners kochten het rijksmonument in 2018. Het rieten dak van de karakteristieke woonboerderij uit het jaar 1850 was net vervangen. Het werk was nog niet helemaal klaar. Het verloren gebouw is een Boerenhoeve en bestond uit een grote met riet en met pannen gedekte schuur. Aan de kop van de schuur was het woonhuis aangebouwd. Aan de schuur was ook een bakhuisje gebouwd.

Rijksmonument delfzijl

Veel ervaring met monumentale gebouwbranden

Coolen Expertise heeft in de afgelopen jaren veel kennis en kunde opgedaan over schades aan monumentale gebouwen. Dit is ook de reden dat de gedupeerde bewoners gekozen hebben voor Coolen als hun eigen contra-expert bij de schaderegeling.

Mogelijk brandstichting

De brand in Biessum (Delfzijl) is mogelijk veroorzaakt door brandstichting. Dat stellen de forensisch experts die de resten onderzochten. ,,De recherche neemt de zaak nu in onderzoek’’, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Contra-expertise na brandschade

Een contra-expert is een eigen deskundige die u zelf kunt inschakelen bij een schade door bijvoorbeeld brand, water, inbraak of storm. Het schadebedrag wordt vastgesteld door een expert van de verzekeringsmaatschappij.

Deze expert is zeer ervaren met het schaderegelingsproces en kent de polissen beter dan u. Daardoor heeft u als verzekerde een grote achterstand. U weet niet precies waar u recht op hebt en kunt de expert dus moeilijk controleren of zijn oordeel aanvechten.

Wij, als uw eigen contra-expert, kunnen dat wel. Coolen Expertise zet zich als uw eigen contra-expert met al haar deskundigheid en ervaring, voor u in en puur en alleen uw belangen behartigen.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×