Contra-expertise bij Bevingschade

Vereniging Eigen Huis adviseert huiseigenaren met schade door aardbeving altijd een contra-expertise te laten uitvoeren. Dit is te lezen in een persbericht  van 22 november 2013. Volgens het VEH gaan schade-experts op veel verschillende manieren te werk en gebruiken ze geen vast protocol of model om de verschillende schades vast te stellen. Vereniging Eigen Huis stelt daarom dat de schade-taxaties niet goed worden uitgevoerd en een second opinion verstandig is.

In het persbericht staat te lezen dat de omvang van de schade daardoor dikwijls niet goed en onvolledig worden ingeschat. De eigenaar van een gebouw of woning loopt daardoor het risico dat de vergoeding niet voldoende is om de daadwerkelijk schade te herstellen. Ook ontstaat er regelmatig discussie of het ‘oude’ schade betreft of schade met een andere oorzaak.

Contra-expertise bij schade door aardbeving

VEH schrijft: “De omvang van de schade wordt daardoor dikwijls onjuist of onvolledig ingeschat. De eigenaar loopt dan het risico dat de vergoeding niet toereikend is om de schade aan zijn huis te herstellen. Bij een woonhuis in Warffum zorgde een contra-expertise ervoor dat een eerste schadebedrag van € 14.550 werd opgetrokken naar € 31.830. De NAM vergoedt de kosten van een dergelijke second opinion.” 

Kortom maak daarom altijd gebruik van uw recht op een eigen expert voor een contra-expertise/second opinion. Dit kan tijdens of nadat de schade door een schade-expert van de nam is  getaxeerd. VEH gebruikte een voorbeeld van een schade aan een woonhuis in Warffum. De schade werd vastgesteld op een bedrag van € 14.550 werd opgetrokken naar € 31.830. De NAM vergoedt de kosten van een contra-expert.

Coolen Expertise

Vaak is het mogelijk om een contra-expert vanaf het eerste moment in te schakelen. Coolen Expertise heeft ruime ervaring met de regeling van bevingschades. In het verleden heeft het team al vele particulieren en bedrijven bijgestaan bij de schadevaststelling en afwikkeling van aardbevingschades. Dit in geheel Nederland.

Coolen Expertise begeleidt gedupeerden tijdens de hele schaderegeling. Dit in zowel de eerste fase na de schade (continuïteit, noodmaatregelen, beredding) als op lange termijn (onderbouwing schade, onderhandelingen, herinvestering, herbouw).

De eigen experts van Coolen Expertise zijn ook volop werkzaam in Noord-Nederland. Het team bestaat uit bouwkundig expert die worden ondersteund door een eigen afdeling met bouwkundig calculators en een bouwkundig constructeur. Kortom alle kennis om schade aan te tonen en te onderbouwen is in huis.

Preventieve inspectie

Vereniging Eigen Huis vindt het heel erg verstandig dat dat huiseigenaren in het Groningse gaswinningsgebied preventief een onafhankelijke inspectie van hun woning laten uitvoeren. Dit nog voordat er eventueel schade is ontstaan. Een dergelijk inspectie wordt nul-meting genoemd. Tijdens een nul-meting maakt een expert een opname van de bestaande situatie. Als er schade is ontstaan is de kans op discussie een stuk kleiner over de omvang en oorzaak. VEH  geeft aan dat als het mogelijk is zal de NAM na een nul-meting maatregelen moeten treffen om een pand te verstevigen.

In Groningen worden ruim 20.000 gratis exemplaren van het Eigen Huis Magazine verspreidt. Daarin wordt extra aandacht besteed aan ervaringen van Groningers en adviezen voor huiseigenaren.

Contact

wilt u meer te weten komen over de toegevoegde waarde van een contra-expert? Bekijk dan een rustig onze site. U kunt ook altijd rechtstreeks met een van de eigen experts van Coolen Expertise contact opnemen voor vrijblijvende informatie.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×