‘Expertise, contra-expertise en zorgplicht’: Dik van Velzen schrijft rapport voor Coolen

Op verzoek van Coolen Expertise heeft mr. Dik van Velzen, autoriteit op het gebied van zorgplicht en de financiële dienstverlening, een rapport geschreven met de titel: “Expertise, contra-expertise en zorgplicht”

Zorgplicht

Voor financieel adviseurs is contra-expertise een belangrijk onderdeel van de advisering. Het goed behartigen van de belangen van de relatie blijft de kern van de zorgplicht, in het bijzonder in geval van schade. “Contra- expertise bleek echter lang niet altijd op de agenda van het intermediair te staan in de adviesgesprekken met verzekerden voor of net na een brand. Opvallend, zeker gezien de taak en de hiermee gepaard gaande verantwoordelijkheid die het intermediair hierin heeft in het kader van de zorgplicht”, aldus Klaas Coolen van Coolen Expertise.

Dik van Velzen

Bovenstaande was voor Coolen Expertise reden om aan een autoriteit op dit gebied te vragen een rapport over zorgplicht en contra-expertise op te stellen. Mr. Dik van Velzen heeft jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche en is hoofdredacteur van de Beursbengel, senior beleidsadviseur van NIBE-SVV en medeauteur van het boek ‘Zorgplicht loont! Praktijkgids over zorgplicht en beloning’.

Rapport

Dik van Velzen is er in geslaagd om op heldere en informatieve wijze de zorgplicht in het kader van expertise en contra- expertise nader te belichten. Dit rapport geeft duidelijkheid over de vergoeding van expertisekosten, de dekking in algemene zin voor de kosten van de contra-expert, de kosten bij aansprakelijkheidsschades maar ook over de rol als financieel adviseur bij het adviseren van contra-expertise in het kader van de zorgplicht. Naast de gang van zaken in de praktijk wordt ook de juridische en theoretische achtergrond toegelicht.

Klaas Coolen: “Met dit rapport hopen wij het intermediair, verzekerden en andere geïnteresseerden extra achtergrond informatie te geven over het belang van het tijdig inschakelen van een contra-expert”.

Een exemplaar van het rapport is op te vragen bij Coolen Expertise, 073-6441616 of [email protected].

Coolen Expertise

Coolen Expertise B.V. is mede marktleider op het gebied van contra- expertise in Nederland dat zich inzet voor de belangen van gedupeerden na (brand-) schade tijdens het schaderegelingsproces. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.coolenexpertise.nl.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×