Grote brand verwoest bedrijfspand Kampen | Coolen contra-expertise

Kampen - Een uitslaande brand heeft een bedrijfspand in Kampen verwoest. In het gebouw waren oldtimers gestald. Deze zijn ook verloren door het vuur.

De brandweer is op 30 december 2020 aan het eind van de middag uitgerukt voor een grote brand bij een bedrijfsgebouw aan de Gildestraat in Kampen. Bij aankomst kwamen de vlammen al uit het dak en werd de brand opgeschaald naar GRIP 1.

In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd, waaronder een aannemer en een oldtimerestaurateur. De brandweer heeft het naastgelegen gebouwen kunnen besparen.

Teveel toeschouwers

De grote rookwolken boven Kampen trokken veel toeschouwers. Dit ondanks verzoeken van de brandweer en politie om niet te komen. Ook een waarschuwing dat er asbest is vrijgekomen hielpen niet.

De brandweer heeft een NL-alert gestuurd om te waarschuwen voor de rook. Rookwolken van de brand zijn in heel Kampen goed te zien. Wie last heeft van de rook moet ramen en deuren sluiten en de ventilatie uitzetten.

Asbestbrand

Er is sprake van een asbestbrand. Dit betekent dat er door het vuur asbest is vrijgekomen wat zich heeft verspreid in de directe omgeving van de brand.

Na de asbestbrand

Als er asbest bij een brand vrijkomt en in de directe omgeving neerdaalt, dan wordt er altijd een gespecialiseerd milieubureau ingeschakeld om te onderzoeken wat er besmet is geraakt. Daarbij wordt ook de omgeving bekeken. Besmette gebieden worden afgezet, een plan van aanpak wordt opgesteld en daarna kan er begonnen worden met de opruiming. De medewerkers van het asbestbedrijf dragen hierbij beschermende kleding, want zij komen dagelijks in contact met asbest.

Coolen bewaakt de kosten

Coolen Expertise heeft veel ervaring met de procedures na een asbestbrand. Wij bewaken daarbij de belangen van de verzekerde. We onderzoeken wat mogelijk is vanuit de verzekeringspolis en waar je wettelijk toe verplicht bent. Zo zorgen we ervoor dat er geen onnodige kosten worden gemaakt of onnodige procedures worden opgestart. Dat kan namelijk flink in de papieren lopen.

Meer weten over asbestbrand?

Lees dan het volgende blog: Asbest na een brand: Wie gaat gaat dat opruimen en wie gaat dat betalen? Jij kunt ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bekijk onderstaand filmpje om te weten waarom het verstandig is om altijd een contra-expert in te schakelen na een schade.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

ing. J. (Johan) van Griensven

06 20 00 63 60

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×