Evenementenverzekering? Coronavirus? Gevolgen?

De verspreiding van het Coronavirus trekt sporen in de evenementenwereld. Festival organisatoren en verzekeraars buigen zich over de vraag wie opdraait voor de kosten. Bovendien kan de overheid geen uitsluitsel geven over de duur van de intelligente lockdown. Het is voor de evenementen branche desastreus als de overheid pas half mei beslist wat er na 1 juni mogelijk is. In feite zijn de ondernemers met handen en voeten gebonden. Wie draait er op voor de kosten als het festival niet doorgaat?

Schade claimen door Coronavirus

U wilt schade claimen bij de verzekeringsmaatschappij, omdat u een doorlopende evenementenverzekering heeft afgesloten. Specifiek gezegd, daarom heeft u een verzekering genomen. Dus evenementenpolis erbij pakken en dan contact opnemen met de verzekeraar. Was het maar zo gemakkelijk.

Bovendien, het verbond van verzekeraars zegt dat het Coronavirus in Nederland voor een uitzonderlijke situatie zorgt. De termen overmacht, buitengewoon en ongekend worden gebruikt. Ook het laatste nieuws over het Coronavirus is van belang, aldus het verbond van verzekeraars. De grootste verzekeraars van Nederland zijn ook terughoudend in hun commentaar. Hoe dan ook, zij wachten allemaal op een Coronavirus update, meldingen van de overheid, adviezen van de RIVM en op acties van de bedrijven. En natuurlijk wachten ze op de hoeveelheid claims en hoe deze te pareren en kijken de kat uit de boom.

Een gemiste kans van verzekeringsmaatschappijen. Helaas doen ze geen stap naar voren om de evenementenbranche uit de onzekerheid te halen en gepaste hulp te bieden.

Onzekerheid over evenementenverzekering aansprakelijkheid

Evenementenverzekeringen zitten complex in elkaar, aldus de Vereniging van Evenementenmakers. De evenementenbranche in Nederland heeft veel verzekeringen afgesloten. Ook voor een pandemie, dus evenementenorganisatoren zijn vaak beter verzekerd dan doorgaans gedacht.

In veel gevallen heeft een evenementenbedrijf met een lopende polis ook recht op een vergoeding. Daar tegenover komen er geluiden uit de festivalbranche dat verzekeraars op de rem trappen. Ook het uit voorzorg annuleren van een festival, vanwege het Coronavirus, zorgt dat verzekeringsmaatschappijen weigeren te betalen.

Ook het afsluiten van een nieuwe verzekering wordt minder aantrekkelijk gemaakt, door pandemie uit de voorwaarden te schappen.

Hulp voor verontruste evenementen organisatoren

Niemand kan voorspellen hoe de Coronacrisis zich ontwikkelt zolang de situatie dagelijks verandert. De overheid heeft tot 1 juni 2020 grote festiviteiten en bijeenkomsten verboden. Dit treft de evenementenbranche. Grote en kleine evenementen zoals open dagen, congressen, beurzen, festivals en concerten gaan niet door. Op de evenementenpolis zal ook dekking staan voor het annuleringsrisico als gevolg van het Coronavirus. U heeft recht op een eigen expert bij schade.

Wat kost een contra expertise?

Bijna alle polisvoorwaarden van een evenementenverzekering biedt verzekerden het recht, om op kosten van de verzekeraar een contra expert (eigen deskundige) in te schakelen. De expertisekosten worden meestal tot een maximum (en dus soms gedeeltelijk) vergoedt.

Kosteloos?

Enkele bureaus zeggen u gratis te helpen. Ze proberen u op prijs binnen te halen. Dit terwijl u kwaliteit, kennis en kunde nodig hebt. Trap daar dus niet in want: “if you pay peanuts, you get monkeys.”

Wij geloven niet in kosteloos maar willen graag met u afspreken: niet tevreden, niet betalen. Graag leggen we hier u uit waarom deze vorm van contra-expertise of overbodig is of u verder in de problemen kan helpen.

Lees hier meer over onze kosten: Wat kost een goede contra-expertise

Wij zijn Coolen Expertise

Coolen Expertise heeft meer dan 30 jaar ervaring in schaderegelingen en zijn 100% onafhankelijk. Wij hebben een deskundig team met hoogopgeleide register-experts, daarnaast staan we bekend als de meest gedreven contra experts van Nederland.

Annuleren evenement of festival stop zetten?

Neem direct contact op met Coolen Expertise!

Festival of evenement noodgedwongen beëindigen, als gevolg van het Coronavirus?

Neem direct contact op met Coolen Expertise, zodat u wordt geholpen. Wij zullen uw polis analyseren en beoordelen. Zodat u weet of er dekking bestaat voor het annuleringsrisico en de daarmee samenhangende onkosten. Daarnaast stellen wij in overleg met u de totale schade claim op. Deze verdedigen wij met expertise en daadkracht richting de experts namens de verzekeraar.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

drs. M. (Maik) Vaneker

06 51 24 02 52

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×