Is mijn evenement of festival verzekerd tegen schade door het Coronavirus?

Het Coronavirus (Covid-19) heeft ervoor gezorgd dat de overheid en het RIVM drastische maatregelen heeft genomen verspreiding af te remmen. Maatregelen die ondanks dat ze op begrip kunnen rekenen, enorme gevolgen hebben voor veel bedrijven en onze economie.

Een van deze keihard getroffen branches is de evenementenbranche. Grote en kleine evenementen zoals open dagen, congressen, beurzen, festivals en concerten gaan niet door. Dit zal zeer waarschijnlijk ook nog gelden voor evenementen na 6 april 2020, voorlopig de laatste dag waarop de strenge regels van de overheid gelden om het Coronavirus een halt toe te roepen.

Wat is een evenementenverzekering?

Als organisator van een evenement heeft u niet alleen een grote verantwoordelijkheid voor uw gasten maar bent u ook voor een groot deel aansprakelijk. U bent hoofdaannemer van een complete keten aan bedrijven die voor het evenement werk verrichten. De meesten organisatoren hebben dan ook een evenementenverzekering gesloten die ruimschoots voor de daadwerkelijke start van het evenement in is gegaan.

Schade op de evenementenverzekering

Festivalorganisatoren zijn in afwachting op berichtgeving vanuit de overheid. Formeel duren de coronamaatregelen tot 6 april. Zodra het verbod op horeca en grote bijeenkomsten wordt verlengd kan er (mogelijk) aanspraak worden gemaakt op de door het festival gesloten evenementenverzekering. Verschillende polissen dekken namelijk deze schade.

Wat is er verzekerd op de evenementenpolis?

De verzekeringsovereenkomst beantwoordt aan de vereiste van onzekerheid zoals bedoeld in artikel 7:925 BW. Het Coronavirus betreft een onzeker voorval. Op de meeste evenementenpolissen zal dan ook dekking bestaan voor het annuleringsrisico als gevolg van het Coronavirus. In het algemeen zal er een uitsluiting bestaan voor de volgende risico’s: Opzet of roekeloosheid, Atoomkernreacties, Molest (gewapend conflict/burgeroorlog/opstand/binnenlandse onlusten/oproer/muiterij) en Terrorisme

In de basis dekt een evenementenverzekering de volgende risico’s af:

  1. Aansprakelijkheid
  2. Onkosten
  3. Materiaal (casco)
  4. Ongevallen
  5. Extreem weer
  6. Non appearance

Verzekeraars hebben inmiddels aangegeven dat, gezien de huidige snelle ontwikkelingen omtrent het Coronavirus, het niet meer mogelijk is om nog het annuleringsrisico als gevolg hiervan te verzekeren.

Onkosten

De ‘’onkosten’’ rubriek is de basis voor de evenementenverzekering. Dit geeft dekking voor de onkosten die voor het evenement vergeefs zijn betaald en/of nog verschuldigd zijn onder aftrek van de eventuele inkomsten, als buiten de wil van de organisator het evenement wordt geannuleerd. Te denken valt aan kosten die betrekking hebben op de faciliteiten/techniek/horeca/artiesten/veiligheid etc. Maar ook entree tickets die terug moeten worden betaald aan de gasten. Daarnaast zijn ook de bereddingskosten gedekt die worden gemaakt om de ophanden zijnde schade te voorkomen of te verminderen.

Is de winst ook verzekerd?

Het is gebruikelijk dat ook de verwachtte winst wordt meeverzekerd. Hiervoor is meestal al een begroting opgesteld en hiermee wordt weer geïnvesteerd in het volgende evenement. Het verzekerd bedrag van de onkosten wordt doorgaans verhoogd met een winstcomponent, ook wel de recette dekking genoemd.

Gratis check

Neem gerust contact op als je wil weten of schade door het coronavirus  verzekerd is op uw evenmentenpolis. Wij zullen dan kosteloos een check uitvoeren. Wil je dit graag vooraf weten, ook dan staan we voor je klaar.

Recht op een eigen expert bij schade

De verzekeraar zal een expert inschakelen om de schade vast te stellen als gevolg van het geannuleerde evenement. Deze persoon is zeer ervaren met het schaderegelingsproces en kent de polissen beter dan u. Daardoor heeft u als verzekerde een grote achterstand. U weet niet precies waar u recht op heeft en kunt de expert dus moeilijk controleren of zijn oordeel aanvechten.

De (bedrijfsschade)experts van Coolen Expertise kunnen dit wel. Zij zetten zich in als uw eigen contra-expert met alle deskundigheid en ervaring op het gebied van schaderegeling. Wij behartigen puur en alleen uw belangen.

Wat kost een contra-expertise?

Bijna alle polisvoorwaarden van een evenementenverzekering biedt verzekerden het recht, om op kosten van de verzekeraar een contra-expert (eigen deskundige) in te schakelen. De expertisekosten worden meestal tot een maximum (en dus soms gedeeltelijk) vergoedt. Vooraf zullen we dit controleren en met u bespreken.

Wij zijn Coolen Expertise

Coolen Expertise heeft meer dan 30 jaar ervaring in schaderegeling zijn 100% onafhankelijk en hebben een deskundig team met hoog opgeleide register-experts, daarnaast staan we bekend als de meest gedreven contra-experts van Nederland.

Bij annulering van uw evenement? Neem direct contact op met Coolen Expertise!

Zodra uw evenement noodgedwongen wordt geannuleerd als gevolg van het Coronavirus neem dan direct contact op met Coolen Expertise. Wij zullen uw polis analyseren om te beoordelen of er dekking bestaat voor het annuleringsrisico en de daarmee samenhangende onkosten. Daarnaast stellen wij in overleg met u de totale schade claim op en zullen deze verdedigen richting de experts namens de verzekeraar.

CONTACT

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×