Inbrekers gaan niet met vakantie!

Misschien “een open deur” maar helaas is er tijdens de vakantieperiode nog steeds een piek te zien in het aantal inbraken. Deze piek wordt veroorzaakt door 2 zaken.

Tijdens de warme dagen staan er vaker deuren en ramen open. Dit geeft gelegenheidsdieven de mogelijkheid om snel binnen te komen inboedel mee te nemen.

Maar daarnaast zijn veel mensen op vakantie of een dagje uit. In deze periode slaan veel inbrekers toe omdat zij weten dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Dagje weg

Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan eenvoudig binnen komen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn.
Het advies van de politie is dan ook om deuren en ramen op slot te doen; ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Trekt u uw voordeur alleen maar dicht, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic zo open gemaakt worden. Ook wel bekend als de flippermethode. Vergeet ook het wc-raampje en de garagedeur niet!

Op vakantie

Het is verstandig om buren in te lichten dat u op vakantie gaat. Zij kunnen op uw woning letten. Misschien kunt u buren, vrienden of familie vragen om de woning een bewoonde indruk te geven. Dit kan door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan/uit te doen.
Als er een verdachte situatie is, bel dan met 112! Denk bijvoorbeeld aan vreemden in of om het huis, glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent. Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Social Media

Als u een dagje-uit bent of op vakantie gaat is het verstandig om dit niet te vermelden op social media. Inbrekers weten dan precies wanneer u weg bent en dat vrijkaartje wordt steeds vaker gebruikt.

Ladders en vuilcontainers

Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.

Brand

Naast schade door ontvreemde goederen, geld en kostbaarheden komt het ook steeds vaker voor dat er brand wordt gesticht. Dit om sporen van de inbrekers te wissen. Het is verstandig om het huis na te lopen om ook hiervoor zo min mogelijk gelegenheid voor te geven. Zorg ook voor rookmelders. Mogelijk horen buren of voorbijgangers het alarm zodat zij hulpdiensten kunnen bellen.

Whatsapp

Politie en gemeenten juichen burgerintiatieven voor een buurtwhatsappgroep toe en helpen graag met informatie en materiaal om de Buurt-Whatsapp tot een succes te maken. Ze zeggen hierover het volgende: “Door samen met uw buurtbewoners in een whatsappgroep deel te nemen kunnen verdachte situaties snel gesignaleerd en verspreid worden. Met het melden van verdachte situaties in een Buurt-Whatsapp worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.”

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×