Is schade door vuurwerk verzekerd?

Is schade voor vuurwerk aan jouw woning of bedrijf verzekerd? Meestal is dit verzekerd! Maar er kunnen altijd uitzonderingen zijn.

Tijdens oud en nieuw heeft de brandweer het enorm druk met veel brandmeldingen. Schade tijdens nieuwjaarsnacht aan woningen en bedrijven zijn helaas de normaalste zaak geworden.

In 2018 zijn er meer dan 1700 claims voor brandschade ingediend. Dat zijn er 10x meer dan op een normale dag. De schade liep op tot over de 12 miljoen euro. Meestal is deze schade verzekerd op de verzekeringspolis.

Schade aan mijn woning door vuurwerk

Een woonhuis is bijna altijd verzekerd op een opstalverzekering en een inboedelverzekering. De opstalverzekering dekt schade aan het huis zelf. De inboedelverzekering verzekert alle losse spullen er in en om het huis.

Brandschade door vuurwerk is altijd meeverzekerd op jouw polis. Maar schade door o.a. schroeien niet altijd. Controleer daarom altijd eerst goed de kleine lettertjes of vraag het even aan één van onze experts.

Schade aan mijn bedrijf door vuurwerk

Vuurwerkschade bij bedrijven komt minder voor, maar de gevolgen kunnen erg groot zijn. Net als bij een woning is brandschade ook verzekerd op de opstal, inventaris, goeden en bedrijfsschadepolis.

Echter op veel bedrijfspolissen staan steeds meer clausules en bepalingen waar je aan moet voldoen. Zo kan het zijn dat je geen containers of ander dingen tegen het pand mag plaatsen. Ontstaat de brand daar dan is schade niet gedekt. Een ander voorbeeld is dat je een brandalarm moet hebben. Is die er niet dan kan het zijn dat de verzekeraar niet betaald.

Wat moet ik doen na vuurwerkschade?

Is de schade beperkt meldt deze dan bij je tussenpersoon of je verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij zal dan telefonisch de schade met je vaststellen.

Mocht de schade grotere gevolgen voor je hebben, neem dan zeker contact op met Coolen Expertise. Na schade kun je altijd een contra-expert raadplegen of inschakelen. Samen met jou zullen we dan controleren of de schade verzekerd is op de polis. We melden de schade bij de verzekeringsmaatschappij en zullen ervoor zorgen dan je krijgt waar je recht op hebt.

Wat als het niet verzekerd zou zijn?

Soms komt het voor dat bij de telefonisch melding direct wordt aangegeven dat de schade niet verzekerd is. Bel ons dan zeker! We controleren dit kosteloos voor je.

Ook kan het voorkomen dat later in de schaderegeling de mededeling komt dat de schade niet verzekerd is. Ook dan kun je gerust met onze deskundige contact opnemen om dit samen te bekijken

Vuurwerkschade voorkomen

  • Zet afvalcontainers binnen of doe ze op slot.
  • Plak de brievenbus dicht.
  • Leg blusmateriaal klaar, zoals blusdekens en een brandblusser.
  • Zet de auto binnen of op een afgesloten terrein.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×