Miljoenenbrand varkensstallen Nederweert | Agrarische contra-experts Coolen ondersteunen

Nederweert - Op dinsdagochtend 1 juni 2021 is een grote brand uitgebroken in een agrarisch bedrijf aan de Bloemerstraat in Nederweert. Hierbij is een stal met 4600 varkens verwoest. Het getroffen bedrijf heeft hulp ingeroepen van de agrarische contra-expertise van Coolen Expertise.

Agrarische contra-experts

Een stalbrand waarbij dieren getroffen worden is verschrikkelijk. De eigenaren van het bedrijf zijn dan ook zwaar aangedaan. Naast de emotionele schade zal de financiële schade in de vele miljoenen euro’s lopen.

De agrarische experts van Coolen Expertise zijn kort na de brand ingeschakeld door het gedupeerde bedrijf. Dit op aanraden van verschillende collega-ondernemers en adviseurs.

Ruime ervaring afwikkeling stalbranden

Coolen Expertise heeft een zeer ruime ervaring met stalbranden. Ons team met agrarische contra-experts zijn gespecialiseerd in de ondersteuning van grote agrarische schades.

De specifieke polisvoorwaarden en uitleg daarvan kennen we als onze broekzak en we weten alles over agrarische schaderegelingen. Hierdoor vangen we heel veel zaken op voor de verzekerde.

Continuïteit bedrijf

De verzekerde moet krijgen waar hij recht op heeft volgens zijn polisvoorwaarden. Zij moeten zich kunnen richten op hun bedrijf, medewerkers, afnemers en de continuïteit. Dan doen wij het verzekeringsdeel en de schadeafhandeling.

Geen asbest vrijgekomen

Tijdens de brand is geen asbest vrijgekomen, zo blijkt uit metingen van de brandweer. De brandweer riep inwoners in de omgeving op om ramen en deuren gesloten te houden. Tegen de avond was het vuur onder controle en verminderde de overlast door de rook.

Opruimen roetdeeltjes en deeltjes zonnepanelen

Op percelen in de omgeving zijn roetdeeltjes of kleine deeltjes van zonnepanelen aangetroffen. Deze restanten kunnen eigenaren handmatig of met handveger en blik opruimen en met het restafval meegegeven. Het advies is om handschoenen te gebruiken als men deeltjes van zonnepanelen opruimt. Direct na het incident is de gemeente begonnen om de wegen te vegen.

 

Contra-expertise niet hetzelfde als second opinion

Vaak wordt gedacht dat een contra-expert na brandschade een second opinion is. Dat is een misverstand.

Bij een grote schade is het verstandig om een contra-expert direct vanaf het eerste moment in te schakelen en niet te wachten totdat er een conflict is ontstaan.

Kortom: een contra-expert kun je ook direct preventief inschakelen en komt van begin tot einde op voor jouw belangen.

Welke Agrarische contra-experts kies ik?

Allereerst is het belangrijk dat de keuze valt op experts die affiniteit hebben met het agrarische ondernemerschap. Deze experts moeten in onze optiek goed opgeleid zijn met een HBO of academische opleiding en NIVRE-geregistreerd.

Daarnaast is kennis van de materie heel belangrijk. De contra-experts moeten agrarische kennis bezitten over stalinrichtingen, levende have en de bedrijfsvoering. Ook zijn jaarrekening in een boerenbedrijf anders ingericht dan bij een ander soort bedrijf.

Stalbranden bieden specifieke uitdagingen

Na een stalbrand komen er vaak specifieke uitdagingen om de hoek kijken door bijvoorbeeld omgevingsdiensten, belangenorganisaties en publieke opinie.

Agrarische polisvoorwaarden

Poliskennis is heel belangrijk. Hoe worden de kleine lettertjes uitgelegd en wat zijn de gevolgen. Welke mogelijkheden heb je? Welke kosten komen onder welke polisdekking. Wij weten het…

Omdat Agrarische bedrijven verschillen van andere bedrijven zijn er meestal specifieke agrarische polisvoorwaarden van kracht. Ook hebben stallen vaak te maken met extra clausules en voorwaarden. Verzekeringsmaatschappijen zullen direct controleren of je hebt voldaan aan al die voorwaarden.

Onze gespecialiseerde agrarische contra-experts weten wat je kunt gaan verwachten. Daarin adviseren en begeleiden we.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×