Grote brand Restaurant Tante Pietje; Snelle en zorgvuldige schaderegeling

Woensdagnacht 2 februari 2023 is restaurant Tante Pietje in de Korte Putstraat in Den Bosch zwaar beschadigd door brand. De brand begon op de verdieping boven het restaurant. Naast forse brand, rook- en roetschade heeft het restaurant veel schade opgelopen door bluswater. Het prachtige pand heeft grote schade en het interieur is zwaar beschadigd. Het zal maanden duren voordat de schade hersteld is.

Het team van Coolen Expertise is door de eigenaar van Restaurant Tante Pietje en de pandeigenaar ingeschakeld als eigen contra-expert. Samen werken we hard om het restaurant zo snel mogelijk weer te kunnen openen.

1 Augustus 2023 weer open

De focus ligt op een zo vlot mogelijke schaderegeling. Maar wel een nauwkeurige schadevaststelling waarbij gedupeerden moeten krijgen waar ze recht op hebben.

Het restaurant is druk bezocht en zeer geliefd. Het is één van de gezichten van de Korte Putstraat. Met man en macht werken we samen met alle partijen zodat Tante Pietje op 1 augustus 2023 weer open kan. Reserveer alvast!

Korte Putstraat Den Bosch

De Korte Putstraat is een begrip in Den Bosch en ver daar buiten. Deze culinaire straat dankt haar bekendheid aan haar historische uiterlijk, de diversiteit aan horecagelegenheden en bovenal aan de gemoedelijke sfeer die er altijd is. Restaurant Tante Pietje vormt mede het hart van deze straat en is sinds jaar en dag een gewaardeerde plek.

Wat doet Coolen Contra Expertise?

Coolen Expertise heeft veel ervaring met schaderegelingen. Als eigen contra-expert kennen we de verzekeringspolissen als onze broekzak. Hierdoor zorgen we dat verzekerden krijgen waar ze recht op hebben.

Wij communiceren met de experts van de verzekeringsmaatschappij en verzorgen een gedetailleerde en goed onderbouwde schadeclaim. Met onze kennis en kunde verdedigen we de claim. We zorgen voor coördinatie tussen alle partijen. Hierdoor kan de eigenaar van het restaurant zich vooral bezig houden met de doorstart, het personeel en de klanten.

Oorzaak van de brand mogelijk in droger

De oorzaak van de brand is waarschijnlijk sluiting in een elektrisch onderdeel van de droger. Helaas is de wasdroger vaak de oorzaak van een brand.

Brand in een wasdroger ontstaat vaak door stof in de machine. Opgehoopt stof kan door gloeiende verwarmingselementen, vonkende contacten of een defecte motor vlam vatten. Daarnaast kunnen stofdeeltjes ervoor zorgen dat de ventilatoren verstopt raken waardoor de wasdroger oververhit raakt en in brand vliegt.

Waarom een eigen Contra Expert

Wanneer je schade hebt aan je horecabedrijf, geef je dit door aan de assurantieadviseur. Zij melden dit bij de verzekeringsmaatschappij. Die vervolgens een expert naar jou stuurt om de schade met je te regelen. Deze expert komt namens en in opdracht van de verzekeringsmaatschappij. Hij kent de polis beter dan jij. Je kunt zijn oordeel dan ook moeilijk controleren of aanvechten.

Wij weten en kunnen dat wél. Daarom heb jij het belangrijke recht op een eigen contra-expert. Iemand die onafhankelijk is, alleen jouw belang nastreeft en voor jou met de expert onderhandelt. Schakel daarvoor Coolen Expertise in. Vanaf het eerste moment communiceren wij met de expert en andere partijen. Zo word jij ontlast van het regelwerk en zorgen wij dat óók de kleine lettertjes in jouw voordeel worden uitgelegd. Natuurlijk doen we alles in goed overleg met jou, zodat je precies weet wat er gebeurt.

Horecapolissen

Horecapolissen hebben meestal aanvullende clausules en voorwaarden. Deze kunnen in de schaderegeling voor tegenvallers zorgen. Door ons team direct in te schakelen kunnen we veel ellende voorkomen en zorgen we dat er snel duidelijkheid is voor jouw als ondernemer. Wacht daarom niet af maar neem na een brand direct contact met ons op. Met onze kennis en jouw wensen zorgen wij dat jij ook écht krijgt waar je recht op hebt. Lees hier meer over jouw rechten.

Gerelateerde artikelen

Brand door wasdroger

De wasdroger is een van de grootste veroorzakers van brand onder de elektrische apparaten. De combinatie van droge, warme lucht met stof en… Lees meer

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×