Stormschade & Verzekering; wat te doen bij schade door storm?

Wat te doen bij schade door storm? Mocht u door de storm schade hebben opgelopen aan eigendommen dan kunt u dat claimen bij de verzekering. Voor schade aan de woning moet de opstalverzekering worden aangesproken. Als er schade is aan losse spullen in de tuin of de woning dan kunt u dat melden bij de inboedelverzekering.

Let op bij inboedelverzekeringen. Deze keren niet altijd alles uit en hebben vaak beperkingen in de voorwaarden voor spullen buiten in de tuin of op het balkon.

Het komt ook vaak voor dat de auto schade heeft geleden door rondvliegende spullen of losgewaaide takken. Deze schade komt voor rekening van de autoverzekering. Mits deze een cascodekking biedt. Bij een WA-verzekering wordt alleen schade vergoed die u toebrengt aan een ander.

We geven hulp bij de kleine lettertjes

Voor dat je verder leest willen we je graag laten weten dat je ons gerust kunt mailen of bellen met vragen. Helaas is het als leek niet altijd duidelijk hoe je de kleine lettertjes moet lezen en hoe je dit moet interpreteren. Laat je daarom niet direct afschepen met een ‘Nee’.

Daarnaast zul je ook niet krijgen waar je om vraagt. Maar waar mag je allemaal om vragen? Neem gerust contact op dan kijken we samen waar je allemaal recht op hebt.

Stormschade bij Windkracht 7

Stormschade wordt pas vergoed door verzekeraars als er sprake is geweest van harde wind oftewel windkracht 7 op de schaal van Beaufort. Dit komt overeen met een gemiddelde windsnelheid van 50 – 61 km/uur (13,9-17,1 meter per seconde). Deze gegevens kunt u opvragen via de website van het KNMI.

Beredding

Na de storm wordt van u verwacht dat u de schade zoveel mogelijk beperkt en verdere schade vookomt. Neem hiervoor dus voorzorgsmaatregelen maar eigen veiligheid altijd voorop. Mocht u dit niet zelfstandig kunnen, neem dan direct contact op met uw verzekeraar zodat die toestemming kan geven voor het inschakelen van een calamiteitenbedrijf.

Schaderegeling bij stormschade

Als de schade beperkt is zal de verzekeringsmaatschappij waarschijnlijk geen schade-expert langs sturen om de de schade te beoordelen en te taxeren. Zorg wel dat u flink wat foto’s maakt van de schade voordat u het opruimt en herstelt. 

Indien de schade groter is zal er een expert bij u op bezoek komen om de schade persoonlijk op te nemen. Mogelijk vraagt hij/zij om offertes en andere onderbouwing van de hoogte van de schade.

Indien u overeenstemming hebt over de schadehoogte met de verzekeraar of de expert kan dit financieel worden afgewikkeld. Soms wordt direct het offertebedrag betaald.

Volgens de polisvoorwaarden van de opstalverzekering bent u verplicht om te herbouwen/herstellen. Bij grotere schades wordt vaak eerst een voorschot uitgekeerd van bijvoorbeeld 40% (verschillend per verzekeringsmaatschappij). Daarmee kunt u het herstelbedrijf een voorschot betalen. Het restant wordt later betaald nadat de herstelnota’s zijn overlegt.

Herstel in Natura

Regelmatig wordt er ook rechtstreeks door verzekeraars een herstelbedrijf ingeschakeld. Dit kan prettig zijn maar het is niet verplicht om met dit bedrijf in zee te gaan. Mogelijk wilt u eigen, bekende mensen of bedrijven inschakelen. Dat mag altijd; u heeft immers geen naturapolis. Het is altijd toegestaan om de schadevergoeding in geld op te eisen en hiervan uw eigen uitgekozen herstelbedrijf te betalen.

Eigen expert

Bij een grote(re) schade adviseren we u om direct een eigen expert in te schakelen. In bijna alle verzekeringspolissen staat dat u recht heeft op hulp van een eigen expert: de contra-expert. Hiermee kunt u problemen in de schaderegeling voorkomen en krijgt u vanaf het eerste moment de juiste adviezen en bijstand.

De contra-expert behartigt uw belangen direct na de schade en blijft u bijstaan totdat er overeenstemming is met uw verzekeringsmaatschappij over de hoogte van de schade. Deze deskundige assistentie is belangrijk in zowel de eerste fase na de schade (opruiming, beredding, continuïteit) als op lange termijn (bewijslast, onderhandelingen, herinvestering, herbouw).

Klik hier om in 90 seconden te zien wat contra-expertise is.

Eigen Risico

Bij stormschade is zo goed als altijd sprake van een eigen risico. Dit deel van de schade is voor eigen rekening. Over het algemeen is dit 2‰ van het verzekerde som. Steeds vaker betreft het geen promillage maar een vast bedrag. De exacte bedragen kunt u terug vinden op de polis of in de polisvoorwaarden.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

Brand door wasdroger

De wasdroger is een van de grootste veroorzakers van brand onder de elektrische apparaten. De combinatie van droge, warme lucht met stof en… Lees meer

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×