Wat is stormschade voor de verzekering?

We spreken pas van stormschade bij schade die direct veroorzaakt is door storm. Officieel is er pas sprake van storm bij windkracht 9, maar verzekeraars verzekeren schade die is ontstaan vanaf windkracht 7. Of jouw schade ook daadwerkelijk stormschade is wordt beoordeeld door de (expert van de) verzekeringsmaatschappij. Hierbij worden de bevindingen en windmetingen van het KNMI als uitgangspunt genomen.

Voorbeelden van stormschade

• Een boom die tegen je huis of bedrijf is gewaaid.
• Het dak of de gevel die is losgelaten waardoor er neerslag in jouw bedrijfshal is terechtgekomen.
• Dakpannen die van je woning zijn gewaaid.
• Ruiten van kassen die kapot zijn gewaaid, waardoor er glas in de gewassen is terechtgekomen.
• Asbesthoudende platen die van schuren zijn gewaaid en zijn terechtkomen op het terrein van de buren.

Deze schade wordt gedekt door je verzekering als je minimaal een brand/stormdekking hebt afgesloten.

De verzekering bij stormschade: hulp bij de kleine lettertjes

Voordat je verder leest willen we je graag laten weten dat je ons altijd kunt mailen of bellen met vragen. Helaas is het als leek niet altijd duidelijk hoe je de kleine lettertjes moet lezen en hoe je ze moet interpreteren. Laat je daarom niet direct door de verzekering afschepen met een ‘nee’.

Ook zul je misschien niet krijgen waar je om vraagt. Maar weet jij waar je allemaal om mag vragen? Neem gerust contact op dan kijken we samen waar je recht op hebt.

Wil je meer weten over contra-expertise bij stormschade? Lees dan hier verder.

Wanneer is stormschade verzekerd?

Het gebouw moet minimaal verzekerd zijn voor brand/storm, dan worden de herstelkosten door de verzekering vergoed. De polisvoorwaarden geven aan of je verzekerd bent voor Herbouwwaarde of te maken hebt met eventuele afschrijvingen.

Vaak zijn aanvullend ook de Opruimingskosten verzekerd.

Ben je huurder van een pand? Dan moet je de verhuurder over jouw stormschade informeren. Wel kan het zijn dat het Eigenaarsbelang (zoals aanbouw, aanpassingen en bijvoorbeeld schuttingen) zijn meeverzekerd onder de inboedelverzekering. Maar dit is niet standaard!

Maar let op!

Niet iedere verzekeraar dekt dezelfde schade voor eenzelfde bedrag. Er kunnen grote verschillen zitten tussen inboedel- en opstalverzekeringen. Bekijk je polisvoorwaarden om zeker te weten waar je in het geval van stormschade recht op hebt.

Stormschade en eigen risico

Voor stormschade is vaak een eigen risico van toepassing. Op de polis staat vermeld of dit een bedrag is of en percentage van de schade.

Stormschade aan asbesthoudende dakbeplating

Is er asbest in het pand aanwezig? Dan zijn de opruimingskosten vaak apart meeverzekerd. Bij de meeste polissen moet er vooraf dan wel bij de verzekeraar zijn gemeld dat asbest aanwezig is. Een aantal verzekeraars sluiten de opruimingskosten van asbest namelijk uit. Hiervoor moet dan een speciale MSV (Milieu Schade Verzekering) zijn afgesloten.

Controleer dit in de polis, je kunt anders voor extreem hoge kosten van sanering komen te staan.

In de polis staat ook aangegeven of je verzekerd bent voor opruiming van asbest op eigen terrein, of ook op aangrenzend terrein of in sloten.

Recht op hulp van een eigen contra-expert na stormschade

Net als bij brandschade of waterschade heb je bij stormschade ook altijd recht op de bijstand van een eigen contra-expert. De verzekeringsmaatschappij schakelt een eigen schade-expert in. Jij mag dat ook. De contra-experts van Coolen Expertise komen op voor jouw belangen en zorgen dat de schade goed, eerlijk en snel geregeld wordt.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag. En mocht het nodig zijn dan helpen we jou graag verder als jouw eigen contra-expert.

Lees ook: ‘Stormschade & Verzekering; wat te doen bij schade door storm’

 

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×