Wat is stormschade voor de verzekering
Je kan pas spreken van stormschade als het schade is die direct veroorzaakt wordt door storm. Officieel kunnen we pas spreken van storm bij windkracht 9, maar de verzekeraar verzekert schade die is ontstaan vanaf windkracht 7. Als uitgangspunt worden de bevindingen en windmetingen van het KNMI aangehouden.
Wat is stormschade voor de verzekering
Je kan pas spreken van stormschade als het schade is die direct veroorzaakt wordt door storm. Officieel kunnen we pas spreken van storm bij windkracht 9, maar de verzekeraar verzekert schade die is ontstaan vanaf windkracht 7. Als uitgangspunt worden de bevindingen en windmetingen van het KNMI aangehouden.
Of jouw schade ook daadwerkelijk stormschade is wordt beoordeeld door de (expert van de) verzekeringsmaatschappij. Deze gebruikt hiervoor de bevindingen en windmetingen van het KNMI.
Voorbeelden van stormschade
• Een boom die omwaait tegen je huis of bedrijf
• Het dak of de gevel die losslaat en vervolgens neerslag in je bedrijfshal
• Dakpannen die van je woning waaien
• Ruiten van kassen die kapotwaaien, met glas in je gewassen
• Asbesthoudende platen die van je schuren waaien en terechtkomen op het terrein van de buren
Deze schade wordt gedekt door je verzekering, als je minimaal een brand/stormdekking hebt afgesloten.
We geven hulp bij de kleine lettertjes
Voor dat je verder leest willen we je graag laten weten dat je ons gerust kunt mailen of bellen met vragen. Helaas is het als leek niet altijd duidelijk hoe je de kleine lettertjes moet lezen en hoe je dit moet interpreteren. Laat je daarom niet direct afschepen met een ‘Nee’.
Daarnaast zul je ook niet krijgen waar je om vraagt. Maar waar mag je allemaal om vragen? Neem gerust contact op dan kijken we samen waar je allemaal recht op hebt.
Hier vind je meer over contra-expertise bij stormschade
Wanneer is een stormschade verzekerd?
Het gebouw moet minimaal verzekerd zijn voor en brand/storm-dekking, dan worden de herstelkosten door de verzekering vergoed. De polisvoorwaarden geven aan of je verzekerd bent voor Herbouwwaarde of te maken hebt met eventuele afschrijvingen.
Vaak zijn aanvullend ook de Opruimingskosten verzekerd.
Ben je huurder van een pand dan dien je de verhuurder hierover te informeren. Wel kan het zijn dat het Eigenaarsbelang (zoals aanbouw, aanpassingen en bijvoorbeeld schuttingen) zijn meeverzekerd onder de inboedelverzekering. Dit is niet standaard!.
Maar let op!
Niet iedere verzekeraar dekt dezelfde schade voor eenzelfde bedrag. Er kunnen grote verschillen zitten tussen inboedel- en opstalverzekeringen. Bekijk je polisvoorwaarden om zeker te weten waar je in het geval van stormschade recht op hebt.
Eigen risico
Voor stormschade is vaak een eigen risico van toepassing. Op de polis staat vermeld of dit een bedrag is of en percentage van de schade.
Stormschade aan of door asbesthoudende dakbeplating
Vaak zijn opruimingskosten apart meeverzekerd. Bij de meeste polissen moet er vooraf dan wel bij de verzekeraar zijn gemeld dat asbest aanwezig is. Een aantal verzekeraars sluiten de opruimingskosten van asbest uit. Hiervoor moet dan een speciale MSV (Milieu Schade Verzekering) zijn afgesloten.
Controleer dit in uw polis, je kunt anders voor extreem hoge kosten van sanering komen te staan.
In de polis staat ook aangegeven of je verzekerd bent voor opruiming van asbest op eigen terrein, of ook op aangrenzend terrein of sloten.
Recht op hulp van een eigen contra-expert van Coolen Expertise na stormschade
Net als bij brandschade of waterschade heb je bij stormschade ook altijd recht op de bijstand van een eigen contra-expert. De verzekeringsmaatschappij schakelt een eigen schade-expert in. Jij mag dat ook. De eigen contra-expert van Coolen Expertise komt op voor jouw belangen en zorgt dat de schade goed, eerlijk en snel geregeld wordt.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen. En mocht het nodig zijn dan helpen we jou graag verder als eigen contra-expert. En zorgen voor een optimale schaderegeling.