Wat te doen na een brandschade in jouw woonhuis

Na een brandschade komt er erg veel op je af..

Na een brand ontstaat er een groot gevoel van urgentie en hebben veel slachtoffers het gevoel direct actie te moeten ondernemen. Vaak is het verstandig om even de tijd te nemen om alle zaken op een rij te zetten. De brandschade loopt (helaas) niet weg.

Gevoelens

Het is logisch dat een brand een flinke indruk maakt. Na schade kun je de eerste tijd flink ontdaan zijn. Zelfs zonder dit goed te beseffen. Daarom is het belangrijk om te praten over wat je hebt meegemaakt. Zoek familie of vrienden op bij wie je jouw verhaal kwijt kunt.

Soms helpt praten niet en blijven er angsten, twijfels en frustraties bestaan. Neem in dat geval zeker contact op met uw huisarts. Die kan u doorverwijzen naar mensen die u professioneel kunnen bijstaan.

Onthouden

Na een brand komt er veel op je af. Veel mensen vragen en vertellen je heel veel. Het is onmogelijk om alle contactpersonen te onthouden of je te herinneren wat er allemaal is verteld en afgesproken. Het is daarom verstandig om vanaf het eerste moment alles op te schrijven.

Afspraken

Vanaf het eerste moment zullen diverse partijen afspraken met je willen maken. Wees verstandig en onderteken niet zomaar documenten die je niets zeggen of waar de impact niet direct van duidelijk is.

Zo kan gevraagd worden om een akte van cessie te ondertekenen of een opdrachtbevestiging vanuit een instantie of bedrijf voor het uitvoeren van sloop, opruiming of schoonmaak werk. Zorg dat je weet wat men gaat doen, wat het kost en weet of het verzekerd is!

Terug in het gebouw

Soms kun je  na een brand in de woning blijven. Het is dan verstandig om geen etenswaren en/of medicijnen die in de rook hebben gelegen te gebruiken.

Ga ook niet zelf opruimen voordat er een expert op bezoek is geweest of je toestemming hebt gekregen van de verzekeringsmaatschappij om dat wel te doen. Overigens is dit specialistisch werk en kun je dit beter uit handen geven als je zeker weet dat het zin heeft. Vaak zijn rook en roet agressiever dan verwacht

Ergens anders verblijven

Vaak is  een woonhuis na een grotere brand niet meer bewoonbaar.  Als je dan ergens anders moet verblijven raden we je  aan om waardevolle zaken veilig te (laten) stellen of mee te nemen.

Neem ook legitimatiebewijs, opladers en dierbare spullen van de kinderen mee

Vergeet niet om te overleggen over te treffen noodvoorzieningen zoals tijdelijke afdichtingen,  het waarschuwen van nutsbedrijven of eventueel noodstroomvoorzieningen te regelen.

Woningcorporatie

Als je de woning huurt  van een woningbouwvereniging, zullen zij je kunnen helpen met het vinden van een tijdelijke vervangende woonruimte. Heb je een koopwoning dan zul je zelf moeten uitzien naar een tijdelijke plek om te wonen.

Verzekering

Na en schade is het belangrijk om de verzekeringsmaatschappij in te lichten. Dit kan rechtstreeks of via jouw tussenpersoon. Zij sturen een schade-expert. Hij zal het schadebedrag en soms ook de oorzaak vaststellen. Echter dit doet hij wel in opdracht van de verzekeraar.

Contra-expert

Deze expert is ervaren met het schaderegelingsproces en kent de polissen beter dan jij. Jij weet niet precies waar je recht op hebt en kunt de expert dus moeilijk controleren of zijn oordeel aanvechten. Je hebt daarom altijd het recht om zelf ook een expert in te schakelen. dit noem je een contra-expert.

De contra-experts van Coolen expertise gebruiken haar deskundigheid en ervaring, niet voor de verzekeringsmaatschappij maar voor jou. Wij zorgen ervoor dat jouw belangen in het hele schaderegelingsproces worden bewaakt.

Ook helpen wij je bij alle andere zaken die op je afkomen. Coolen Expertise wordt het centrale aanspreekpunt namens u en helpt bij het vinden van geschikte woonruimte en bij alles wat er nog meer komt kijken

Geen tijd

Steeds vaker komt het voor dat verzekeraars of experts niet direct tijd voor je hebben. De expert komt dan pas een dag of dagen later. Dit terwijl er veel moet gebeuren. Ook dan is het verstandig om direct gebruik te maken van de kennis en ervaring van onze schade-experts.

Neem gerust vrijblijvend contact op!

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×