Waterschade aan je vloer, hoe zit het met de verzekering?

Ai, je hebt een flinke lekkage gehad. Of de waterleiding is gesprongen. En nu zit je met flinke waterschade, onder meer aan je vloer. Want die is kletsnat. En kromgetrokken. In dit artikel vertellen we je wat je moet doen en welke verzekering je kunt aanspreken.

Waterschade aan je vloer

Als je waterschade aan je vloer ontdekt, is het belangrijk om direct je verzekeraar op de hoogte te brengen. Daarnaast ben je verplicht om verdere schade te voorkomen. Dit betekent dat je – als dat mogelijk is – de toevoer van het water moet stoppen, het water moet afvoeren en het vocht zoveel mogelijk moet verwijderen. Dit kan je doen door te ventileren en/of de verwarming hoger te zetten, maar het kan ook met een ontvochtiger.

Waterschade aan je vloer: opstal- of inboedelverzekering?

Bij waterschade aan je vloer kan je – afhankelijk van het type vloer – de opstal- of de inboedelverzekering aanspreken. De opstalverzekering gebruik je voor waterschade aan ‘nagelvaste’ vloeren. Dit zijn tegelvloeren, gelijmde PVC-vloeren en gelijmde houten vloeren. Voor andere vloeren, zoals laminaatvloeren, klik-PVC of zwevend gelegde houten vloeren spreek je de inboedelverzekering aan. Dit geldt ook voor alle soorten ‘zachte’ vloerbedekking (tapijt, vinyl of linoleum), of die nu los ligt of vastgelijmd is.

Huurwoning

Heb je een huurwoning? Dan is de verhuurder in principe aansprakelijk voor het ontstaan van de waterschade. Dit betekent dat zij de oorzaak moeten aanpakken. Voor de gevolgen aan je vloer moet je als huurder zelf de inboedelverzekering aanspreken. Behalve als je verhuurder nalatig is geweest. In dat geval kan de verhuurder ook aansprakelijk zijn voor de gevolgschade aan je vloer.

Lees ook: Neerslag, waterschade en de verzekering, zo zit het

Wanneer schakel je een contra-expert in?

Bij waterschade is er vaak ook sprake van onzichtbare schade. Om dit te controleren kan het soms nodig zijn om de hele vloer te verwijderen. Verzekeraars willen hier niet altijd aan meewerken. Daarnaast weigeren verzekeraars soms om schade aan de vloer te vergoeden, bijvoorbeeld omdat er sprake zou zijn van achterstallig onderhoud.

Daarom is het goed om bij een flinke waterschade aan je vloer altijd een contra-expert in te schakelen. Een contra-expert is een onafhankelijke expert, die niet voor de verzekeraar werkt en jou helpt bij een optimale afwikkeling van de schade. De kosten van deze expert worden door de verzekeraar vergoed.

Lees ook: Contra-expertise bij waterschade

Coolen contra-expertise: jouw eigen experts bij waterschade aan je vloer

De experts van Coolen contra-expertise hebben veel ervaring met het regelen van waterschade. We kunnen jou dan ook precies op de juiste manier begeleiden zodat jij zo min mogelijk werk en gedoe hebt, maar wel een optimaal resultaat.

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over jouw schade. Je mag ons ook altijd vrijblijvend bellen via 073-6441616.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

Laatste artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×