Zijn huurinkomsten verzekerd? Schade door huurderving

Ja, huurinkomsten zijn verzekerd op een opstalverzekering. Deze gemiste huur na brandschade wordt in de kleine lettertjes huurderving genoemd.

Wat is huurderving?

Stel je bent eigenaar van een woning of bedrijfsgebouw dat je verhuurt. Door bijvoorbeeld storm of brand kan het gebouw zo ernstig beschadigd raken dat het niet meer verhuurd kan worden. Dan is er sprake van huurderving

Huurderving bij gedeeltelijke schade?

Het kan zijn dat er sprake is van een gedeeltelijke schade aan een woning of pand. Ook dan is huurderving meestal meeverzekerd. Voor het onbruikbare deel wordt bepaald wat de gederfde huurinkomsten zijn.

Huurderving bij eigen woning of bedrijfspand?

Als jouw eigen woning onbewoonbaar of jouw eigen bedrijfspand onbruikbaar door de schade, kun je regelmatig ook aanspraak maken op schade door huurderving.

Dit bedrag staat voor de huur die je als eigenaar zou ontvangen als je de woning of het gebouw hetzelfde doel zou verhuren. Er wordt een bedrag uitgekeerd in de periode dat de woning hersteld wordt.

Huurderving bij een VVE

Ook op de opstalverzekering van de een VVE is huurderving zo goed als altijd verzekerd. Gaat de verschuldigde totale schade-uitkering een bedrag van €12.500,- te boven dan loopt de uitkering  op de manier, die bepaald wordt door alle appartementsgerechtigden van het gebouw of zoals omschreven in de statuten.

Op hoeveel gemiste huur heb ik recht na brandschade?

Je hebt recht op de reële huurprijs van het vastgoed op het moment van de schade. De bepaling van de huurderving kan daarom eenvoudig zijn. Dit kan bijvoorbeeld blijken uit het huurcontract.

Maar er zijn veel situaties waarin dit lastiger is. Zo is het bepalen van de huur voor een eigen woning of niet verhuurd gebouw uitdagender. Ook kan het voorkomen dat een pand voor een lager bedrag dan de marktprijs wordt verhuurd.

Op die momenten kan er discussie ontstaan over de hoogte. In die gevallen is er specialistische kennis nodig. Er is professioneel marktonderzoek nodig en/of moeten er goede berekeningen gemaakt worden wat een reële huur zou zijn geweest.

Welke periode en tot welk bedrag is Huurderving verzekerd?

De termijn en de hoogte van de vergoeding voor schade door huurderving kan sterk verschillen per verzekeraar. Zo kan er een termijn gelden van maximaal 10 weken tot een jaar. Ook verschilt de maximumvergoeding van bijvoorbeeld een vast bedrag, een percentage van de verzekerde som of een onbeperkte vergoeding. Er zijn ook polissen welke geen termijn als maximum noemen bij herbouw.

Huurderving en contra-expertise

Coolen expertise heeft eigen contra-experts in huis met deze specifieke kennis. In alle opstalpolissen staat het recht op een eigen expert.  De verzekeraar stuurt bij een grote schade een eigen expert. Jij mag ook direct na een schade een eigen expert inschakelen. Een eigen expert die jou helpt en zorgt dat je krijgt waar je echt recht op hebt. Zo’n expert wordt ook een contra-expert genoemd.

Is jouw gemiste huur verzekerd?

De voorwaarden of en hoe het verzekerd is, verschilt per opstalverzekering. Neem vrijblijven contact met ons op. Wij zorgen voor een quickscan van jouw verzekeringspolis en geven je het antwoord met uitleg.

Neem gerust contact met ons op. Dat kan hier via de website of bel ons op 073-6441616

Wanneer contra-expert bij Huurderving?

Als er sprake is van huurderving is er meestal ook sprake van een forse schade aan het gebouw en de inhoud. Het is daarom verstandig om direct vanaf het eerste moment Coolen Expertise te benaderen. We staan voor je klaar om je verder te helpen. Dat kan met vrijblijvend advies en mocht je het prettig vinden dat we je verder helpen in de schaderegeling dan als eigen contra-expert.

En duidelijk advies willen we je wel geven. Wacht niet af tot het mis gaat, maar neem tijdig een eigen expert in de arm om conflicten te voorkomen.

Waarom Coolen contra expertise bij gemiste huurinkomsten?

Conflicten voorkomen wij door huurderving gedegen vast te stellen met onderzoek en berekeningen. Met de juiste onderbouwingen zorgen we ervoor dat de huurprijs duidelijk is en dat er weinig discussie over kan ontstaan. Mocht er dan toch nog discussie ontstaan dan laten we het niet vieren en zetten we een extra stapje om te krijgen waar jij recht op hebt.

Daarvoor hebben wij een professioneel team met NIVRE schade-experts in eigen huis. Ook bouwkundige experts en een opgeleide makelaar. Samen kunnen zij precies berekenen wat de huurinkomsten geweest zouden zijn en onderbouwen dit naar de experts van de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij.

 

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×