Zijn huurinkomsten verzekerd? Huurderving na brand

Ja, huurinkomsten zijn verzekerd op een opstalverzekering. Deze gemiste huur na brandschade wordt in de kleine lettertjes huurderving genoemd.

Wat is huurderving?

Stel, je bent eigenaar van een woning of bedrijfsgebouw dat je verhuurt. Door bijvoorbeeld storm of brand kan het gebouw zo ernstig beschadigd raken dat het niet meer verhuurd kan worden. Je hebt dan geen huurinkomsten meer. Dit noemen we huurderving.

Huurderving bij gedeeltelijke schade

Het kan zijn dat de woning of het bedrijfsgebouw gedeeltelijk is beschadigd en dus ook maar gedeeltelijk onbruikbaar is geraakt. Ook dan is huurderving meestal meeverzekerd. Voor het onbruikbare deel wordt bepaald wat de gederfde huurinkomsten zijn.

Huurderving bij eigen woning of bedrijfspand

Als jouw eigen woning onbewoonbaar of jouw eigen bedrijfspand onbruikbaar is geraakt door de schade, kun je regelmatig ook aanspraak maken op huurderving. Dit bedrag staat dan voor de huur die je als eigenaar zou ontvangen als je de woning of het gebouw  zou verhuren. In dit geval keert de verzekeraar een bedrag uit in de periode dat het pand wordt hersteld.

Huurderving bij een VVE

Ook op de opstalverzekering van de een VVE is huurderving zo goed als altijd verzekerd.

Op hoeveel gemiste huur heb ik recht na brandschade?

Je hebt recht op de reële huurprijs van het vastgoed op het moment van de schade. De berekening van de huurderving kan daarom eenvoudig zijn. Dit kan bijvoorbeeld blijken uit het huurcontract.

Maar er zijn veel situaties waarin dit lastiger is. Zo is het bepalen van de huur voor een eigen woning of niet verhuurd gebouw uitdagender. Ook kan het voorkomen dat een pand voor een lager bedrag dan de marktprijs wordt verhuurd.

Op die momenten kan er discussie ontstaan over de hoogte van de schade, en is er specialistische kennis nodig. Er is professioneel marktonderzoek nodig en/of er moeten goede berekeningen gemaakt worden van wat een reële huur zou zijn geweest.

Welke periode en tot welk bedrag is huurderving verzekerd?

De termijn en de hoogte van de vergoeding voor schade door huurderving kan sterk verschillen per verzekeraar en per polis. Zo kan er een termijn gelden van maximaal 10 weken tot een jaar. Ook verschilt de maximumvergoeding van bijvoorbeeld een vast bedrag, een percentage van de verzekerde som of een onbeperkte vergoeding. Er zijn ook polissen die bij herbouw geen maximale termijn noemen.

Huurderving en contra-expertise

Coolen expertise heeft eigen contra-experts in huis die specifieke kennis hebben over schade door huurderving. Je kunt ons dus gerust inschakelen. In alle opstalpolissen staat namelijk dat jij recht hebt op een eigen expert. Een eigen expert die jou helpt en zorgt dat je krijgt waar je echt recht op hebt. Zo’n expert wordt ook een contra-expert genoemd.

Wanneer een contra-expert bij huurderving?

Als er sprake is van huurderving is er meestal ook sprake van een forse schade aan het gebouw en de inboedel. Het is daarom verstandig om direct vanaf het eerste moment Coolen Expertise te benaderen. We staan voor je klaar om je verder te helpen. Dat kan met vrijblijvend advies, een quicksan van jouw verzekeringspolis en het antwoord op al je vragen. Mocht je het prettig vinden dat we je verder helpen in de schaderegeling, dan treden we op als jouw contra-expert.

Eén duidelijk advies willen we je wel geven. Wacht niet af tot het misgaat of je in een discussie belandt met je verzekeraar, maar neem tijdig een eigen expert in de arm om conflicten te voorkomen.

Waarom Coolen Contra Expertise bij gemiste huurinkomsten?

Conflicten voorkomen wij door huurderving gedegen vast te stellen met onderzoek en berekeningen. Met de juiste onderbouwing zorgen we ervoor dat de huurprijs duidelijk is en dat er weinig discussie over kan ontstaan. Mocht er dan toch nog discussie ontstaan dan laten we het niet vieren en zetten we een extra stapje om te krijgen waar jij recht op hebt.

Hiervoor hebben wij een professioneel team met NIVRE schade-experts in eigen huis, net als bouwkundige experts en een opgeleide makelaar. Samen kunnen zij precies berekenen wat de huurinkomsten geweest zouden zijn en dit naar de expert van de verzekeringsmaatschappij onderbouwen.

Neem dus gerust contact met ons op. Dat kan hier via de website of door ons te bellen op 073-6441616.

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×