Grote brand in woonboerderij met rieten dak in Oosternijkerk (Friesland)

Oosternijkerk - Een woonboerderij uit 1849 in Oosternijkerk is donderdagmiddag door een grote brand verwoest. De prachtige monumentale woonboerderij is bijna helemaal verloren.

De brand aan de Ropsterwei in Oosternijkerk werd pas ontdekt toen de vlammen al uit het dak vlogen. De brand is daarom snel als grote brand opgeschaald. De brandweerlieden hebben geprobeerd het woongedeelte te redden. Dit is gedeeltelijk gelukt. Wel is er veel water-, rook- en roetschade ontstaan.

Roetschade en stank

Vaak is als gevolg van rook- en roetschade veel meer schade aan een woning dan verwacht. Zeker bij oude woningen kan overal roet en stank achterblijven. Om dat te verwijderen moet vaak een alsnog een groot gedeelte van het gebouw gesloopt worden.

Contra-expertise Friesland

Coolen contra-expertise werkt landelijk. Coolen Expertise heeft in de afgelopen decennia veel kennis opgedaan over schades aan monumentale gebouwen. Dit is ook de reden dat de gedupeerde bewoners gekozen hebben voor Coolen als hun eigen contra-expert bij de schaderegeling. Ons team van NIVRE-experts zal hen bijstaan in het hele proces van de schaderegeling. Als eigen experts zullen we hen helpen met raad en daad. Daarnaast onderzoeken we exact uit wat schade heeft en wat de kosten zijn om dat te herstellen.

Kleine lettertjes

De kleine lettertjes van de verzekeringspolis verbergt vaak veel verrassingen. Daarom is een goede polisanalyse erg belangrijk. Dan wordt precies duidelijk wat wel en niet verzekerd is en tegen welke waarden.

Positief samenwerken

De verzekeringsmaatschappij heeft een eigen schade-expertise bureau ingeschakeld. Zij komen namens en voor de verzekeringsmaatschappij. De verzekerde heeft Coolen Expertise ingeschakeld. Samen met de experts van de verzekeringsmaatschappij zal Coolen Expertise de schaderegeling oppakken en in goed en professioneel overleg de schadehoogte vaststellen.

Goede communicatie en transparantie naar elkaar zorgt voor een vlotte en goede schaderegeling. Coolen Expertise vindt een professionele samenwerking tussen alle partijen belangrijk, maar de belangen van verzekerde blijven altijd voorop staan.

De Coolen Expert

Neem contact op met onze experts.

blank

ing. J. (Johan) van Griensven

06 20 00 63 60

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×