Rieten kap van woonboerderij in Woudrichem vat vlam | Contra-expertise

WOUDRICHEM - In een woonboerderij in Woudrichem is in de nacht van zaterdag op zondag een brand ontstaan. Door nog onbekende oorzaak vatte de rieten kap van de woning vlam. De woonboerderij is volledig verwoest. De bewoners hebben Coolen Expertise ingeschakeld als eigen contra-expert voor brandschade aan inboedel en opstal.

De brandweer, uitgerukt met onder meer drie tankautospuiten, kon de brand onder controle krijgen. Toch is helaas de schade aan de woning enorm.

Schuimblussen en fognails

Door de brandweer is veel water en schuim gebruikt om de brand te blussen. Riet blussen blijft erg moeilijk omdat het vuur nog van alle kanten zuurstof kan krijgen. Vaak laait het vuur weer op. De brandweer gebruikt vaak schuimblussen en in speciale gevallen fogmails. Fognails zijn metalen injectoren die in de rietlaag, in de luchtspouw of de ruimte daaronder worden gestoken. Wil je meer weten over brandbestrijding bij rieten daken? Lees dan hier verder.

Rieten kap is extra risico

Rieten daken hebben geen goede naam als het gaat om brandveiligheid. In de loop der jaren is gezocht naar manieren om deze daken brandveiliger te maken, bijvoorbeeld door brandvertragende middelen en andere, moderne dakconstructies toe te passen. Overigens met wisselend succes: een rieten dak blijft extra brandrisico’s met zich meebrengen. Als een rieten dak eenmaal goed brandt, is blussen zonder het nemen van onaanvaardbare risico’s voor het ingezette brandweerpersoneel bijna onmogelijk.

Contra-expertise na brand in een rietdak

Coolen Expertise wordt vaak ingeschakeld als eigen contra-expert na brand in een gebouw met rieten dak. Hierdoor is veel kennis in huis over de problematiek die kan ontstaan na een rietbrand. Vaak staan muren nog overeind en lijkt het woonhuis grotendeels gespaard. Maar bij een diepere inspectie blijkt al snel dat water, schuim, rook en roet het pand zo goed als helemaal heeft aangetast. Er blijft dan weinig meer over en de schade is dan ook veel groter en complexer dan in eerste instantie verwacht.

Helaas is dat ook het geval in Woudrichem

Overtuigen is een vak

Gezien de complexiteit en de vaak grote schade is het raadzaam om Coolen Expertise in te schakelen direct na een brand in een rieten kap. Coolen zal met de juiste rapportages en argumenten de verzekeringsmaatschappij overtuigen wat schade heeft en hoe hoog het schadebedrag is. Daar zijn we goed in want overtuigen is een vak. Lees hier meer.

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×