Zeer grote brand verwoest loods Hengelo; Contra-expertise voor recyclingbedrijf

Een zeer grote brand heeft een loods van Knol Papierrecycling in Hengelo verwoest. De brandweer in Hengelo rukte in de nacht van maandag op dinsdag groot uit om de brand bij het bedrijf aan de Parelstraat te blussen.

Grote brand papierrecyclingbedrijf

Beveiligers die hun ronde maakten ontdekten de brand rond 4 uur in de nacht van maandag op dinsdag. Mogelijk was de brand al dagen aan het smeulen in het papier. Vanwege het pinksterweekend waren er geen medewerkers aanwezig. In de loods staat een grote balenpers die papier perst. Vele tonnen oud papier lagen opgeslagen voor recycling. Het betreft een miljoenenbrand.

Contra-expertise voor recyclingbedrijf

Knol Papierrecycling heeft direct na de brand Coolen Expertise gevraagd om te helpen bij de afwikkeling van de schade. Dit op aanraden van verschillende referenten. Coolen Expertise ontzorgt het bedrijf in de hele schaderegeling.

Specifieke uitdagingen na brand bij recyclingbedrijven

Brandschades bij Recyclaars brengen specifieke uitdagingen met zich mee. Vaak worden er door verzekeraars extra voorwaarden en clausules gesteld aan recyclebedrijven. De verzekeraar stuurt onderzoekers of je wel hebt voldaan aan die extra eisen.

Vaak is er ook extra aandacht van omgevingsdiensten met betrekking tot eventuele verontreiniging van de omgeving. Deze trajecten moeten zorgvuldig begeleid worden om niet voor onaangename verrassingen te komen.

Dit vergt veel aandacht, tijd en energie. Die aandacht, tijd en energie is nodig voor andere zaken zoals de continuïteit van je bedrijf en aandacht voor je medewerkers en klanten. Coolen Expertise is gespecialiseerd in de begeleiding van dit soort intensieve trajecten.

Na brand komt er veel op je af

Na de brand komen er heel veel partijen op je af die allemaal iets van je willen. Coolen Expertise vangt dat voor je op. We zorgen dat je tijd krijgt om op adem te komen, zodat je de juiste beslissingen neemt in je eigen voordeel.

Onderzoek of je aan de polisvoorwaarden hebt voldaan

Na de brand wordt er onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak en toedracht van de brand. Verzekeraars controleren of je hebt voldaan aan de voorwaarden en de clausules. En er wordt gekeken of je zelf geen brandstichter bent. Veel verzekerden ervaren dit als naar en het komt hard over. Coolen Expertise helpt en begeleidt je in dit proces.

Welke bedrijven moet je inschakelen?

Ook wordt er gestart met het nemen van bereddende maatregelen. We onderzoeken of er nog inventaris of opstal te redden is. In een volgende fase moet er ook gesloopt en opgeruimd worden. Hiervoor stellen we een bestek op, zodat dit gaat zoals het hoort. Daarnaast overleggen we met de juiste personen en instanties

Schadehoogte na brand

Als er dekking is op de polis start de vaststelling van de schadehoogte. Dit is een intensief proces. De kleine lettertjes uit de polis zijn meestal niet bij iedereen bekend. Ook kunnen deze vaak op meer manieren uitgelegd worden. Wij zijn er om te zorgen dat het oordeel de goede kant opvalt en dat je krijgt waar je recht op hebt.

Contra-expertise; Omdat je recht hebt op meer

Schakel na een grote of complexe schade daarom altijd de contra-experts van Coolen Expertise. Omdat je recht hebt op meer…

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×