Brandschade door een keukenbrand, wat nu?

Een keukenbrand komt vaker voor dan je denkt. Zo staat de keukenbrand op de derde plaats van de meest voorkomende oorzaken van een brand. Meer dan 25% van de branden start in de keuken. En dat is ook wel logisch, want in de keuken komen brand veroorzakende factoren als vuur, hitte en brandstof vaak erg dicht bij elkaar. Dit is dan ook de reden dat een keukenbrand vaak snel oplaait en veel schade veroorzaakt. Wist je bijvoorbeeld dat uit onderzoek blijkt meer dan 50% van de horecabedrijven binnen 2 jaar na een keukenbrand failliet gaat?

Oorzaken keukenbrand

Wat zijn nu de belangrijkste oorzaken van een keukenbrand? Uiteraard moet je daarbij denken aan de ouderwetse vlam-in-de-pan (die niet effectief wordt gedoofd), maar ook aan apparaten die in brand vliegen (al dan niet door kortsluiting), slecht ontvette afzuigkappen, te hete frituurpannen of brandbare materialen die (te lang) tegen een hittebron liggen.

Keukenbrand gehad? Hoe zit het met de verzekering?

Online zijn veel tips te vinden die je kunnen helpen om brand in de keuken te voorkomen óf een al ontstane brand snel te ontdekken en doven. Maar wat doe je met de brandschade na een keukenbrand? Allereerst bel je dan natuurlijk je verzekeraar of tussenpersoon. Tegenwoordig is het ook normaal direct vanaf het eerst moment een eigen contra-expert inschakelt die jou direct kan helpen. Daarover zo meer.

Als particulier kan je een beroep doen op de opstal- of inboedelverzekering. De opstalverzekering gebruik je voor de schade aan je opstal: muren, plafonds en vloeren. De inboedelverzekering gebruik je voor schade aan de meubels, kleding en apparatuur.

Lees ook: Wat te doen na brand? Een stappenplan

Heb je een keukenbrand gehad in je (horeca)onderneming? Dan kan de schade al snel in de tienduizenden euro’s lopen. Als je verzekerd bent, kan je voor die schade een beroep doen op een of meer van de volgende verzekeringen:

Eerder in dit artikel schreven we dat uit onderzoek blijkt dat ruim 50% van de horecabedrijven na een flinke keukenbrand failliet gaat. In de praktijk zien wij dat van de ondernemers die goed verzekerd zijn én onze hulp inroepen, zeker 95% gewoon door kan gaan.

Je hebt recht op contra-expertise!

Afhankelijk van de omvang van de schade, komt er na de melding een expert van de verzekering langs om de schade bekijken en te beoordelen of de schade onder de polisvoorwaarden valt. Ook zorgt hij voor de verdere afhandeling van de schade.

Het is goed om te weten dat deze expert namens de verzekeringsmaatschappij komt, de kleine lettertjes (veel) beter kent dan jij en (of vooral) de belangen van de verzekeringsmaatschappij behartigt. Daarom is het aan te raden om bij een schade van enige omvang ook altijd zo snel mogelijk een eigen schade-expert in te schakelen. Als je verzekerd bent heb je namelijk altijd recht op een eigen contra-expert.

Een contra-expert weet hoe je jouw polis moet lezen en, misschien nog wel belangrijker, hoe je de polis in jouw voordeel moet uitleggen. Ook kan een contra-expert je adviseren over belangrijke keuzes en gaat hij namens jou in gesprek met de verzekeraar. De kosten van deze contra-expert worden betaald door de verzekeringsmaatschappij.

Coolen contra-expertise

Coolen contra-expertise is, de naam zegt het al, gespecialiseerd in contra-expertise. Ook bij brandschade na een keukenbrand. Wij werken alléén voor verzekerden en dus nóóit voor verzekeraars. We nemen je graag zoveel mogelijk zorgen én de discussie met de verzekeraar uit handen. Bovendien levert dit in vrijwel alle gevallen een hogere vergoeding op.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons. Je mag ons ook altijd vrijblijvend bellen via 073-6441616.

Gerelateerde artikelen

blank

Onze kosten?

Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Lees meer
blank
Niet tevreden is niet betalen! Wij zijn ervan overtuigd dat wij zoveel meerwaarde voor jou realiseren, dat jij de eventuele minimale kosten graag voldoet.
Graag leggen we je uit hoe dit werkt.
blank

Stel gerust je vraag aan ons!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×